Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
"Μια φωνή, μια γροθιά"

Με μια δυναμική πορεία μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές έδειξαν για ακόμη μια φορά ότι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν την κυβέρνηση να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τη ζωή και τις σπουδές τους.

Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές συγκεντρώθηκαν χτες στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια, από όπου και ξεκίνησαν πορεία διαμέσου των οδών Πανεπιστημίου, Πατησίων, καταλήγοντας στην πλατεία Κάνιγγος, όπου και ενώθηκαν με τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους.

"Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, μόρφωση ειδίκευση για όλους μας δουλιά" και "15% για την παιδεία την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία",ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία. Φτάνοντας στην πλατεία Κάνιγγος, τα συνθήματα δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο και μαζί με τους εργαζόμενους φώναζαν: "Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά" και "Στα μπλόκα, στα μπλόκα της αγροτιάς θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς".

Στο χτεσινό συλλαλητήριο των εργαζομένων συμμετείχαν επίσης και πολλοί Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων,που έκαναν ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια και στη συνέχεια με πορεία πήγαν στην πλατεία Κάνιγγος. Η Σπουδάζουσα Νεολαία θα δώσει ξανά την Πέμπτη το αγωνιστικό της "παρών" στο συλλαλητήριο των αγροτών.

- Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος έκαναν στις 8.30 το βράδυ νυχτερινοί μαθητές,οι οποίοι με πορεία έφτασαν στο υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί

Στα ίδια επίπεδα με την πρώτη μέρα (πάνω από 50%) κυμάνθηκε χτες η συμμετοχή των δασκάλων και νηπιαγωγών στην 48ωρη απεργία του κλάδου, ενώ δάσκαλοι και νηπιαγωγοί συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ. Από χτες και μέχρι αύριο, οι διδασκαλικοί σύλλογοι της χώρας βρίσκονται σε διαδικασία γενικών συνελεύσεων, προκειμένου να εκτιμήσουν την πορεία των κινητοποιήσεων και να συζητήσουν την πρόταση της ΔΟΕ για κυλιόμενες 48ωρες απεργίες μετά τις γιορτές.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών καλεί τους δασκάλους και νηπιαγωγούς να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους αγρότες που πραγματοποιούν την Πέμπτη συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ πολλοί σύλλογοι του Λεκανοπεδίου προσανατολίζονται σε δίωρες στάσεις εργασίας εκείνη τη μέρα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ