Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κλειστό 16 χρόνια το μουσείο Αλμυρού

Ερώτηση σχετική με το επί 16 χρόνια κλειστό Αρχαιολογικό Μουσείο του Αλμυρού κατέθεσαν,χτες, προς τον υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕΝίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής.

Οι βουλευτές συγκεκριμένα αναφέρουν: "Είναι γνωστό ότι η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού υπάρχει και δραστηριοποιείται εδώ και εκατό χρόνια στην περιοχή Αλμυρού. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων της έχει να επιδείξει την ανέγερση το Αρχαιολογικού Μουσείου του Αλμυρού, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει παραχωρηθεί στο ελληνικό δημόσιο,με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Εταιρείας. Δυστυχώς, μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1980 δεν έγινε δυνατή η επαναλειτουργία του Μουσείου.Πρόσφατα εγκρίθηκε, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο ποσό 30 εκατ. δραχμών,μετά από θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Μουσείων, για την κατασκευή προθηκών προκειμένου να επανεκτεθούν οι αρχαιότητες".

Επειδή επί 16 χρόνια το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού δε λειτουργεί, αλλά και γιατί πριν από το 1980 η λειτουργία του ήταν υποτυπώδης, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Πολιτισμού: "τι μέτρα πρόκειται να πάρει ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκταμίευσης του παραπάνω ποσού, ώστε το γρηγορότερο δυνατόν να επαναλειτουργήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού; Τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν ώστε, κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις, να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία του, που σημαίνει: Πρόσληψη βιβλιοθηκάριου, ώστε να αξιοποιηθεί η θαυμάσια βιβλιοθήκη του. Η κύρια ευθύνη της λειτουργίας του μουσείου να ανατεθεί σε αρχαιολόγο. Πρόσληψη αρχαιοφυλάκων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία της περιουσίας του μουσείου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλειστό 16 χρόνια το μουσείο Αλμυρού (1996-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ