Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο ΑΣΕΠ οι προσλήψεις ... διαφάνειας

Πέντε μήνες πέρασαν από τις εξαγγελίες του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ, Δημήτρη Ρέππα, για την ίδρυση τμήματος "ελέγχου και διαφάνειας" στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η δημιουργία του νευραλγικού αυτού τμήματος του ΕΣΡ δεν προβλέπεται να προχωρήσει άμεσα και αυτό γιατί: Ενώ το ΕΣΡ είχε αρχίσει τις διαδικασίες για την επιλογή του προσωπικού που θα στελεχώσει το τμήμα, στις 12 Δεκέμβρη με έγγραφό του το ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού), κοινοποίησε στο ΕΣΡ ότι οι προσλήψεις θα πρέπει να γίνουν με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος Πεπονή.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι διαδικασίες της πρόσληψης "αναβάλλονται", αφού δεν ισχύει η προκήρυξη για την κάλυψη 17 θέσεων που είχε γίνει από το υπουργείο Τύπου. Σύμφωνα με αυτή την προκήρυξη, την επιλογή θα έκανε η Ολομέλεια του ΕΣΡ, ενώ τώρα θα πρέπει να δημοσιευτεί νέα προκήρυξη από το ΑΣΕΠ. Το ΕΣΡ θεωρεί ότι η προκήρυξη θα πρέπει να γίνει άμεσα. Ηδη έχουν κατατεθεί στο ΕΣΡ αιτήσεις για πρόσληψη. Συγκεκριμένα, έχουν κατατεθεί 230 αιτήσεις δικηγόρων για να καλυφθούν οι θέσεις 8 νομικών. Για τις 5 θέσεις οικονομολόγων έχουν κατατεθεί 84 αιτήσεις, για τη μία θέση του ερευνητή ραδιοτηλεοπτικής αγοράς 14, για τη μία επίσης θέση του ειδικευμένου στη διαφημιστική αγορά, 27 αιτήσεις, και για τις δύο θέσεις επιστημόνων ειδικευμένων στα συστήματα μηχανοργάνωσης, 16 αιτήσεις.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του το ΕΣΡ, σχετικά με το θέμα των προσλήψεων στο τμήμα "ελέγχου και διαφάνειας", αναφέρεται στο θέμα του τρόπου των προσλήψεων. Κάνει λόγο για την προκήρυξη των 17 θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού, που έγινε στις 18 Νοέμβρη από το υπουργείο Τύπου, και τις αιτήσεις που διαβιβάστηκαν από το υπουργείο στο ΕΣΡ προκειμένου να προβεί στην αξιολόγησή τους. Την ίδια μέρα, όμως, κοινοποιήθηκε το έγγραφο του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το οποίο, οι προσλήψεις υπάγονται στις διατάξεις του νόμου 2190/94. Στη χτεσινή συνεδρίασή του το ΕΣΡ, αφού συζήτησε το θέμα, αποφάσισε ότι "δέχεται" πως και για το ΕΣΡ ισχύει ο νόμος 2190/94. Παράλληλα, όμως, επισημαίνει ότι με δεδομένη την "κατεπείγουσα ανάγκη στελέχωσης του ΕΣΡ με ειδικό επιστημονικό προσωπικό, θεωρεί απολύτως απαραίτητη την άμεση προκήρυξη από το ΑΣΕΠ των θέσεων αυτών". Ζητεί, επίσης, το ΑΣΕΠ να "μεριμνήσει" για τις αιτήσεις που ήδη έχουν υποβληθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ