Τρίτη 12 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αντίσταση στο συμβιβασμό και την υποταγή

"Αν η προσπάθεια συμβιβασμού και υποταγής δεν αποκρουστεί - και, μάλιστα, έγκαιρα - είναι ορατός ο κίνδυνος να σφραγίσει τη ζωή της χώρας μας για πολλές δεκαετίες", προειδοποίησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε μεγάλη συνεστίαση που οργάνωσε η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ στον Αγιο Δημήτριο Κεφαλονιάς.

Στη συνεστίαση πήραν μέρος μαζικά κομμουνιστές και κομμουνίστριες και άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι του νησιού με ιδιαίτερα μαζική τη συμμετοχή νέων ανθρώπων και ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη, ενώ πραγματοποιήθηκε μια βδομάδα μετά την προφεστιβαλική εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΝΕ και αποτέλεσε σημαντικό γεγονός για το νησί.

Μιλώντας στους κατοίκους του χωριού Αγιος Δημήτριος, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ακόμα πως με την πάροδο του χρόνου και τις αρνητικές εξελίξεις που μεσολαβούν, η κατάσταση της χώρας μας επιδεινώνεται και μάλιστα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει γίνονται πιο πολύπλοκα. Σαν κατ' εξοχήν τέτοια προβλήματα ανέφερε τη γνωστή Συμφωνία Σημίτη - Ντεμιρέλ στη Μαδρίτη, η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, ανοίγει το δρόμο για την αμφισβήτηση των συνόρων στο Αιγαίο, σύμφωνα με την πάγια αμερικανική απαίτηση.

Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, το ΚΚΕ συνεχίζει την πάλη του με άξονα την αντίσταση στη Νέα Τάξη. Σε άλλο σημείο τόνισε πως το ΚΚΕ αποδέχεται την πρόκληση του πρωθυπουργού για την "πολιτικοποίηση των δημοτικών εκλογών" και θα πάρει μέρος σ' αυτές προσπαθώντας να επιτύχει τη συμπαράταξη όλων των λαϊκών δυνάμεων, εκείνων οι οποίες, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, είναι πρόθυμες να αντιπαλέψουν τον εκμαυλιστικό συμβιβασμό.

Ο πόλεμος, κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα, δεν κρίνεται από αποτυχίες ή επιτυχίες στις επί μέρους μάχες. Ο 21ος αιώνας, οι πρώτες κιόλας δεκαετίες του θα φέρουν πάλι στο προσκήνιο το σοσιαλισμό.

Χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε σε σύσκεψη στελεχών του Κόμματος από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την προετοιμασία για τις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Επίσης χτες, ο Βαγγέλης Ξένος, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, παραβρέθηκε και μίλησε για τα νέα μέτρα Αρσένη για την παιδεία, σε σύσκεψη όπου πήραν μέρος Κνίτες και εκπαιδευτικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ