Τρίτη 12 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΥΞΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ
Εντονες αντιδράσεις για την πρόκληση

Εντονες αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η ψήφιση από το β' θερινό Τμήμα της Βουλής, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με την ομόθυμη στήριξη της ΝΔ, της τροπολογίας για την προκλητική αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης και, μάλιστα, αναδρομικά από το 1996. Δεκάδες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας από φορείς και άλλους παράγοντες της κοινωνικής ζωής, καταγγέλλουν την απόφαση των βουλευτών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και εκφράζουν την αγανάκτηση των εργαζομένων που βιώνουν την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια και την ανέχεια. Την ίδια ώρα το ΚΚΕ, που αντιτάχθηκε και καταψήφισε σαν πρόκληση τη σχετική τροπολογία, αποφάσισε να διαθέσει το σχετικό ποσό για κοινωφελείς σκοπούς. Οσον αφορά τις αντιδράσεις των μαζικών φορέων, ανάμεσα στους άλλους:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Περιοχής Πάτρας με ανακοίνωσή του τονίζει: "Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πολιτικό θέμα που αποδεικνύει τη σταθερή ταξική γραμμή των εθνοπατέρων του δικομματισμού", ενώ επισημαίνει πως "σε μια περίοδο άγριας μονόπλευρης αντεργατικής λιτότητας χωρίς τέλος, αποδεικνύουν το φαρισαϊσμό τους, όταν δηλώνουν ότι η αντοχή της οικονομίας δεν επιτρέπει αυξήσεις για τους εργαζόμενους".

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων Αθήνας - Πειραιά και περιχώρων ΙΚΑ διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την κυβέρνηση Σημίτη που δίνει τεράστια αύξηση στους βουλευτές, τη στιγμή που δίνει αυξήσεις στους συνταξιούχους 2,5 και 2% και τους έχει φέρει σε απόγνωση. Και, μάλιστα, δηλώνει πως θα συνεχίσει την ίδια πολιτική το 1998. Ο Σύνδεσμος καλεί τους συνταξιούχους σε ετοιμότητα "για να σταματήσουμε την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που εκτελεί εντολές των Βρυξελλών".

Το Συνδικάτο των με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου Εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων Δήμου Θεσσαλονίκης τονίζει ότι, "η ενέργεια αυτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας μαζί με την αξιωματική αντιπολίτευση, το κόμμα της ΝΔ, αποτελεί την πιο κυνική πρόκληση προς τον ελληνικό λαό και περιφρόνηση με υποτίμηση της νοημοσύνης του. Πώς είναι δυνατόν, τονίζεται, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες να δέχονται και να ζουν πιο σκληρή λιτότητα και το μισό του ελληνικού λαού να ζει στα όρια της φτώχειας και πιο πολλοί κάτω απ' αυτά. Η ανεργία να φουντώνει και οι βουλευτές να ψηφίζουν αυξήσεις των μισθών τους...". Η ανακοίνωση - καταγγελία απευθύνεται επίσης στις ηγεσίες των ανώτατων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, γιατί δεν παίρνουν θέση.

Την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να διπλασιάσει τη βουλευτική αποζημίωση, όταν για τους εργαζομένους και συνταξιούχους έχει επιβληθεί λιτότητα "χωρίς ημερομηνία λήξης", καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης. Ακόμη, καταγγέλλουν τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ αυτής της απόφασης και κρίνουν την τακτική τους ως υποκριτική και βάναυση, καθώς το 1998 σημαίνει για εργαζόμενους και συνταξιούχους "περισσότερο σφίξιμο του ζωναριού". Καλούν όλους τους συνταξιούχους "να πληρώσουν, όταν έρθει η ώρα, όπως τους αξίζει, αυτούς που ψήφισαν αυτή την απαράδεκτη απόφαση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ