Τρίτη 12 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τελείωσε...

ΤΕΛΕΙΩΣΕ η ιστορία με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλασικού Αθλητισμού. Παγκόσμια ρεκόρ δε γίνανε, υπήρξαν και οι γνωστές φασαρίες με τον Νεμπιόλο, πλην όμως η μεγάλη προσφορά της διοργάνωσης ήταν η... ανακάλυψη της νέας εθνικής μας ταυτότητας!

***

Ξαφνικά, πολιτικοί παράγοντες, μεγαλοσχήμονες και διάφορα ΜΜΕ ανακάλυψαν το... μεγαλείο του Ελληνα, που είναι πανάξιος να διοργανώνει διεθνείς συναντήσεις, να συναγωνίζεται επάξια άλλες "ανεπτυγμένες χώρες" κλπ.!

***

Τέτοιο "γλείψιμο" καιρό είχαμε να δούμε ως λαός! Αλλά όταν κάποιοι βλέπουν χρήμα στον ορίζοντα (Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 γαρ), ό,τι θέλεις ακούς...

***

ΟΛΟΙ αυτοί μια φορά που κατασκευάζουν τη "σύγχρονη" και "θαυματουργή" αυτή Ελλάδα, η οποία κάνει πανάκριβες εκδηλώσεις τίγκα στα ειδικά εφέ, κάνουν πως δεν άκουσαν γι' αυτά που συμβαίνουν, π.χ., στο θεσσαλικό κάμπο.

***

Οι αγρότες της Θεσσαλίας σίγουρα δε ζουν τα... καλύτερά τους χρόνια. Λες και δεν αρκεί που όλη την προηγούμενη χρονιά είχαν να κάνουν με μια κυβέρνηση που τους "έχει βάλει στο μάτι" και πασχίζει να τους εξαφανίσει...***

Μια κυβέρνηση με "εφευρετικές μεθόδους" διακυβέρνησης, όπως το αλήστου μνήμης ξεφούσκωμα των λάστιχων των τρακτέρ το Φλεβάρη, τους έτυχε και το αυγουστιάτικο χαλάζι. Και τι χαλάζι...

***

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ δριμύτερος από τις διακοπές του στη Σίφνο ο Σημίτης, όπως λένε. Φανταστείτε ότι κυβέρνησε έτσι τη χώρα από τότε που βγήκε στην κυβέρνηση και ήταν... κουρασμένος.

***

Φανταστείτε τι έχει από εδώ και πέρα να επινοήσει. Η μάλλον όχι, μην το φαντάζεστε, γιατί είναι ακόμα περίοδος διακοπών, ας μην τις... στοιχειώσουμε.

***

Α, ΓΙΝΕΤΑΙ και εκείνη η διάσκεψη του Μοντρέ. Ησυχη πόλη το Μοντρέ. Με τη λιμνούλα της και τη γαλήνη της. Ε, κάπως έτσι ήσυχα το αντιμετωπίζουν κι εδώ το θέμα οι κυβερνώντες. Στη μούγκα.

***

Τι να πουν άλλωστε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ