Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
"Τις αλλαγές θα φέρει ο λαός"

"Το πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει και αντικειμενικά ωριμάζουν οι ανάγκες βαθιών αλλαγών", τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης της Λάρισας, η Αλέκα Παπαρήγα. Απαντώντας σε ερώτηση, αν αυτές οι αλλαγές μπορούν να προέλθουν από τις ενδοκομματικές ανακατατάξεις στα δυο μεγάλα κόμματα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι "αλλαγές από "τ' απάνω" μόνες τους δεν προοιωνίζονται κάτι θετικό για το λαό. Η αλλαγή θα 'ρθει από τον ίδιο το λαό. Πρέπει ν' απομονωθούν αυτά τα κόμματα και η πολιτική τους. Οι κινήσεις σε επίπεδο κορυφών αποσκοπούν στην "αλλαγή της μόστρας" του συστήματος, για να μείνουν απείραχτα τα υποστυλώματα και οι βάσεις του. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αλλαγή στη χώρα μας αν δεν έχουμε απεξάρτηση από τα ξένα κέντρα". Στην αιτίαση δημοσιογράφων ότι η πολιτική δεν τυγχάνει εκτίμησης σήμερα, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι "βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία ένα μεγάλο μέρος του λαού αναζητεί διέξοδο. Συνειδητοποιεί ότι όλα τ' άλλα κόμματα "είναι το ίδιο". Γι' αυτό χρέος του ΚΚΕ, αλλά και όλων των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, είναι να διαμορφώσουν προϋποθέσεις αφύπνισης του λαού κι αναγέννησης του λαϊκού κινήματος".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θόρυβο που ξέσπασε για τη "βίλα" του Α. Παπανδρέου,η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι "για μας το θέμα δεν είναι απλώς αν ένας πολιτικός πεθαίνει σε μια καλύβα ή σ' ένα πολυτελές διαμέρισμα. Μας απασχολεί, βεβαίως, κι αυτό. Αλλά θεωρούμε ότι ανήθικη είναι προπάντων η πολιτική που αδικεί τους εργαζόμενους. Κι αυτή η ανηθικότητα γεννάει και πάρα πολλά συμπτώματα και παρενέργειες. Θα πρέπει, επίσης, να πω ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα και η φοροδιαφυγή να νομιμοποιείται και να συγκαλύπτονται άνομες πράξεις. Τελικά στη χώρα μας οι πιο παράνομες πράξεις γίνονται νόμιμα. Οταν υπάρχει ελευθερία κίνησης κεφαλαίου, όταν δε γίνεται έλεγχος στους ιδιοκτήτες αμύθητων ποσών κεφαλαίου, είναι φυσικό και τα μεμονωμένα άτομα ν' αξιοποιούν αυτό το νομικό καθεστώς".

Η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε και σε ερώτηση σχετική με την απάντηση του Α. Παπανδρέου στον Κλίντον,τονίζοντας ότι "δεν τον έπιασε ο πόνος τον Κλίντον για να σβήσει η φωτιά που οι ίδιες οι ΗΠΑ άναψαν στα Βαλκάνια. Απλώς, θέλει με αυτή την παρέμβασή του να σταθεροποιήσει την παρουσία του αμερικάνικου παράγοντα στην περιοχή.

Ο Α. Παπανδρέου, δεν αρνείται αυτό το ρόλο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, αλλά τον επιζητεί κιόλας. Εμείς λέμε να γίνει διάλογος με τις γειτονικές χώρες χωρίς, όμως, τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ ή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οσον αφορά στην απάντηση του πρωθυπουργού στον Κλίντον, πρόκειται για επίφαση, εξυπηρετεί μια τακτική και τίποτα παραπάνω".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεκμεταλλευτές του λαού κυβέρνηση - ΕΕ (2011-02-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-01-23 00:00:00.0)
Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε κάθε χώρα (2008-05-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-11-25 00:00:00.0)
Θέλουν την Παιδεία παραμάγαζο των επιχειρήσεων (2006-06-14 00:00:00.0)
Διαπραγματεύσεις με το πιστόλι στον κρόταφο της Κύπρου (2002-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ