Τετάρτη 4 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ανατροπή του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και την παραχώρηση "ανταλλαγμάτων" προς την Τουρκία, είχαν αποφασίσει το 1964 οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η ελληνική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, όπως προκύπτει από τα αρχεία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών (σελίδα 9).

ΘΥΜΑΤΑ επιχειρηματικών ...παιχνιδιών είναι οι 120 εργαζόμενοι της ΓΕΔΥ που απολύθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση έχει αναλάβει έργα από τη ΔΕΗ, με την προϋπόθεση της διατήρησης των θέσεων εργασίας (σελίδα 16).

ΤΟ ΘΕΜΑ των απλήρωτων εργαζομένων της ΦΙΛΙΚΩΠΛΑΣΤ φέρνουν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έκπληξή τους για το γεγονός ότι η ασυδοσία του εργοδότη καλύφθηκε με δικαστική απόφαση (σελίδα 17)."ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων", λένε τα παιδιά της "Διάβασης", ενώ οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η μεθαδόνη δεν αποτελεί θεραπευτική πρόταση (σελίδα 13)..

ΜΕ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, προσπαθεί η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας να κρατήσει μυστικά τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα καινούρια λεωφορεία. Δυσμενής μετάθεση οδηγού και μάλιστα με την ανυπόστατη κατηγορία ότι διέρρευσε πληροφορίες στον Τύπο (σελίδα 21).

ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ της ορεινής Ροδόπης, τους κατοίκους των χωριών της Κοινότητας Κέχρου, επισκέφτηκε τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός (σελίδα 28).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ