Παρασκευή 6 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΛΑΟΥΙ
Στο στόχαστρο ο "πρώην"

ΜΠΛΑΝΤΑΥΡ.-

Ενοπλοι αστυνομικοί του Μαλάουι περικύκλωσαν χτες το σπίτι του πρώην Προέδρου της χώρας Καμούζου Μπάντα, ο οποίος τελεί ουσιαστικά σε κατ' οίκον περιορισμό, και συνέλαβαν έναν από τους στενούς συνεργάτες του.

Ο Τζον Τέμπο, που θεωρείται ένας από τους πλέον ισχυρούς άνδρες της χώρας επί κυβερνήσεων Μπάντα, συνελήφθη από την Αστυνομία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Πληροφόρησης της νοτιοαφρικανικής αυτής χώρας Μπράουν Μπινγκαντζίρα.

Η περικύκλωση του σπιτιού του Καμούζου Μπάντα και η σύλληψη του Τζον Τέμπο έγιναν μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης κυβερνητικής επιτροπής που διαπίστωσε ότι το Μάη του 1983, κατόπιν άνωθεν εντολών, η Αστυνομία είχε δολοφονήσει τρεις υπουργούς και έναν βουλευτή. Οι δολοφονίες είχαν αποδοθεί τότε σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Ο Πρόεδρος του Μαλάουι Μπακίλι Μουλούζι, ο οποίος τον περασμένο Μάηανέτρεψε τον Καμούζου Μπάντα ύστερα από 30 χρόνια στην εξουσία, δήλωσε ότι μετά την έκθεση της επιτροπής για τις τέσσερις δολοφονίες, θα γίνουν οι ενέργειες που προβλέπει ο νόμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ