Πέμπτη 12 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΑΝΕΙΟ: Δάνειο ύψους 12 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου πήρε η Ελληνική Βιομηχανία Οπλων (ΕΒΟ) από τη γερμανική τράπεζα Bayerische Landesbank Girozetrale, προκειμένου να ξεπληρώσει παλαιότερο δάνειο από την ίδια Τράπεζα. Η σχετική απόφαση, για την εγγύηση του δημοσίου στην ξένη τράπεζα, που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος δεύτερο / αρ. φύλλου 990 /30.12.1994).

ΠΡΟ+ΔΚΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος πρώτο / αρ. φύλλου 239 / 29.12.1994) ο νόμος 2276, με τον οποίο κυρώνεται ο απολογισμός του κράτους για το οικονομικό έτος 1993. Στο ίδιο φύλλο δημοσιεύτηκε και ο νόμος 2277 για την κύρωση του ισολογισμού του κράτους για το ίδιος έτος, καθώς και ο νόμος 2278, που αφορά στην κύρωση του γενικού προϋπολογισμού του κράτους και των προϋπολογισμών ορισμένων Ειδικών Ταμείων και Υπηρεσιών για το 1995.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ: Ημερίδα με θέμα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την επίλυση των συλλογικών διαφορών και τα εργασιακά συμβούλια διοργανώνει η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19 Γενάρη στο ξενοδοχείο "Divani Palace Akropolis". Στη διάρκεια των εργασιών θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γ. Κουκιάδης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Α. Μητρόπουλος. Σε όλα τα θέματα θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιριών και εργαζομένων.

ΔΙΩΞΗΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ: Σε "αυτοδίκαια αργία" (διαθεσιμότητα) τέθηκε ο Ανδρέας Τσιπρόπουλος, υπάλληλος του τελωνείου Προμαχώνα, επειδή - σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του, για λαθρεμπορία, ψευδή βεβαίωση και δωροδοκία. ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με καθαρά κέρδη, που είναι αυξημένα κατά 18% συγκριτικά με το 1993, έκλεισε η χρήση του 1994 για την Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης. Αυτό προκύπτει από σχετική εγκύκλιο του προέδρου της Τράπεζας Α. Μπούμπη προς το προσωπικό. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, οι καταθέσεις εμφανίζουν αύξηση κατά 25%, οι χορηγήσεις κατά 24%, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 18%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ