Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Ακόμα χωρίς προεδρείο!

Κανένα αποτέλεσμα και από την νέα διήμερη συνεδρίαση...

Ούτε η πέμπτη - διήμερης διάρκειας - συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ που ολοκληρώθηκε χτες, δεν μπόρεσε να δώσει προεδρείο και Εκτελεστική Επιτροπή στην Οργάνωση που παραμένει ακέφαλη από τον Νοέμβρη!

Μετά από πέντε συνεδριάσεις που "σημαδεύτηκαν" από συντονισμένες ή και ασυντόνιστες αποχωρήσεις παρατάξεων, διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα που τα πρόβαλλαν ως κυρίαρχα, δεκάδες ρητορικές εξάρσεις για την... υπεράσπιση της θέλησης και των συμφερόντων των εργαζομένων, οι παρατάξεις - πλην της μιας "συνιστώσας" της ΠΑΣΚΕ (Μπάκουλη) - έδειξαν να συμφωνούν τελικά στην πρόταση που είχε καταθέσει από την πρώτη στιγμή η ΕΣΚ.

Στην προχτεσινή συνεδρίαση, που διακόπηκε με πρόταση της ΠΑΣΚΕ (Τσώλη), είχε ήδη διαφοροποιηθεί η ΣΑΔ, η οποία προτίμησε τη θέση του αντιπροέδρου αντί για του γραμματέα που διεκδικούσε μέχρι τότε και η ΔΑΚΕ που διεκδίκησε τη θέση του γραμματέα...

Στη συνέχεια της συνεδρίασης χτες, η ΠΑΣΚΕ (Τσώλης) δέχτηκε αντιπροσωπευτική - αναλογική συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής και αντιπροσωπευτική συγκρότηση του προεδρείου με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Ο Ν. Μπάκουλης χαρακτήρισε θετική την πρόταση, αλλά δήλωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος... Τελικά η ΔΑΚΕ ζήτησε ολιγοήμερη αναβολή της συνεδρίασης για να καταλήξει στο ζήτημα των προσώπων που θα προτείνει για τα όργανα της Ομοσπονδίας, κάτι που έγινε αποδεκτό από 17 συμβούλους. Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει την Τετάρτη 18 Γενάρη.

Η ΕΣΚ πρότεινε τη διακοπή της διαδικασίας μόνο για μισή ώρα, τόνισε ότι η πρότασή της είναι σταθερή και συγκεκριμένη και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμα και αν κάποιες παρατάξεις διαφοροποιηθούν τελικά από τη θέση τους.

Αν και όλες σχεδόν οι παρατάξεις φάνηκαν να συμφωνούν στην πρόταση της ΕΣΚ - προσπαθώντας ταυτόχρονα κάποιες να διεκδικήσουν και την... πατρότητά της - δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα διατηρηθεί και στην επόμενη συνεδρίαση κλίμα σύγκλισης. Σ' αυτή την περίπτωση θα ξαναρχίσουν όλα από την αρχή, με μόνους ζημιωμένους βέβαια τους εργαζόμενους, αφού ακόμα δεν έχουν αρχίσει ούτε καν οι διαπραγματεύσεις για την Συλλογική Σύμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ