Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Εκεί που μας χρωστάγανε... "

Τη βρομιά του "βρόμικου '89" επιχείρησαν χτες ν' ανασύρουν στην επιφάνεια ο Α. Παπανδρέου, ο Ν. Αθανασόπουλος και άλλοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Σε στιγμές που γίνονται κάτι παραπάνω από φανερές οι συναινετικές διαδικασίες με τη ΝΔ, σε στιγμές συμψηφισμού και αλληλοκουκουλώματος των σκανδάλων του δικομματισμού, σε στιγμές που με τον πιο ύποπτο τρόπο στήνουν το νέο πολιτικό σκηνικό, ο πρωθυπουργός ξαναμουρμουρίζει περί "βρόμικου '89", συνωμοσιών.

Το πού αποβλέπουν παρόμοιου είδους "επιχειρήματα" και ακροβατισμοί είναι γνωστό. Αλλά, ας γνωρίζουν ότι ο μπαμπούλας και η τρομοκρατία των στελεχών του κόμματος και της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν πια πέραση. Και εν πάση περιπτώσει ας ξεμπερδεύουμε με όλα αυτά. Ας σταματήσει πλέον το θέατρο με το 1989, και μην παριστάνει ο Α. Παπανδρέου και οι συν αυτώ, πως ξέχασαν.

"Ξέχασαν" ότι ο ίδιος ο Α. Παπανδρέου ήταν εκείνος που μεθόδευε το κουκούλωμα της υπόθεσης Κοσκωτά και των άλλων σκανδάλων, υποσχόμενος "αυτοκάθαρση" της τότε κυβέρνησής του και άλλα παρόμοια. "Ξέχασαν" ότι ο ίδιος ο Α. Παπανδρέου ήταν εκείνος που άφησε στη Βουλή εντελώς εκτεθειμένο τον Α. Κουτσόγιωργα και τον Γ. Πέτσο. "Ξέχασαν" ότι βουλευτές - στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν που ψήφισαν, μαζί με τα άλλα κόμματα της Βουλής, την παραπομπή και του τότε υπουργού Προεδρίας και του Γ. Πέτσου.

Δικαίωμά τους να "ξεχνούν". Ας πάψουν, όμως, να προκαλούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ