Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
Σύγχυση και αναταραχή

Το θέμα της φορολόγησης των πιστωτικών καρτών έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ, με ερώτηση βουλευτών του

Στη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας περί καταναλωτικής πίστης προβαίνουν τις τελευταίες μέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορίου. Οι διενέργεια των ελέγχων αποφασίστηκε, καθώς πολλά καταστήματα που πωλούν με δόσεις και με πιστωτικές κάρτες καταστρατηγούν το ισχύον νομικό πλαίσιο με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού. Ειδικότερα κατά τη διενέργεια των ελέγχων εξετάζεται το κατά πόσον στις σχετικές πινακίδες των προς πώληση προϊόντων αναγράφεται τόσο η εφάπαξ τιμή του προϊόντος, όσο και ο αριθμός και τα ποσά των δόσεων αποπληρωμής. Σε ό,τι αφορά τις πιστωτικές κάρτες οι έλεγχοι επικεντρώνονται στην τήρηση των διατάξεων της σχετικής υπουργικής απόφασης για την καταναλωτική πίστη (ετήσιο πραγματικό επιτόκιο κλπ.).

Για το θέμα αυτό συναντήθηκε η ηγεσία του υπουργείου Εμπορίου με εκπροσώπους των καταστηματαρχών ηλεκτρικών συσκευών και ειδών οικιακού εξοπλισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται τα καταστήματα του κλάδου που πραγματοποιούν πωλήσεις με δόσεις και πιστωτικές κάρτες να εφαρμόσουν ενιαίο μηχανογραφικό πρόγραμμα για τον καλύτερο υπολογισμό των δόσεων πληρωμής και των επιτοκίων.

ΚΚΕ: Στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο

Το θέμα της φορολόγησης εκείνων που πραγματικά φοροδιαφεύγουν θέτουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός και Γερ. Αραβανής.Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών επισημαίνεται: γίνεται πολλή συζήτηση για το πώς θα φορολογηθούν οι πιστωτικές κάρτες και όχι για το πώς θα φορολογηθούν οι μεγαλοσχήμονες αυτού του τόπου, οι οποίοι, αν και λυμαίνονται με διάφορους τρόπους δισεκατομμύρια, μένουν στο απυρόβλητο από το κράτος στο όνομα της προστασίας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών, με βάση ποια υποδομή η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη φορολόγηση των πιστωτικών καρτών και πέρα από τις πρόχειρες ερμηνευτικές οδηγίες πώς σκέπτεται η κυβέρνηση προοπτικά να χειριστεί αυτό το σύνθετο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ