Σάββατο 21 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΑΕΔ
Δε συμμερίζεται ο ΟΑΕΔ, υποσχέσεις του υπουργού Εργασίας...

Αύξηση 10% και επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης, υπόσχεται ο Γ. Σκουλαρίκης. Το θέμα απλώς συζητιέται..., λέει ο ΟΑΕΔ

Αύξηση των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ μέσα στο 1995, κατά 10%, υποσχέθηκε χτες ο υπουργός Εργασίας Γ. Σκουλαρίκης, ενώ με δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου της επιδότησης, ιδιαίτερα για τους επιδοτούμενους που βρίσκονται σε μεγάλη ηλικία και δυσκολεύονται να βρουν δουλιά. Παρ' όλα αυτά, οι υπουργικές δηλώσεις δε φάνηκαν να... ενθουσίασαν τον ΟΑΕΔ, αφού σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του οργανισμού, επισήμαναν ότι το θέμα συζητείται απλώς...

Απαντώντας, πάντως, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο υπουργός Εργασίας μίλησε για αύξηση 10% μέσα στο 1995...

Ωστόσο, ο πρόεδρος του οργανισμού Ρ. Σπυρόπουλος,δε φάνηκε να έχει την ίδια σιγουριά. Ειδικά για το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης της επιδότησης, ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ, ερωτώμενος, απάντησε ότι "δεν είναι μη εφικτή", σημειώνοντας όμως ότι για την ώρα "δεν μπορεί να δοθεί ολοκληρωμένη απάντηση". Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, ότι μέχρι πριν λίγους μήνες, η ηγεσία του ΟΑΕΔ αν και έβλεπε θετικά την αύξηση των επιδομάτων κατά 10%, εκτιμούσε ότι η επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης, δεν είναι μέτρο που συμφέρει τον οργανισμό και τους επιδοτούμενους... Μάλιστα, άλλα στελέχη του ΟΑΕΔ εκτιμούσαν χτες ότι οι υπουργικές εξαγγελίες είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθούν.

  • Συνεδρίασε χτες, για πρώτη φορά η διυπουργική επιτροπή (υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Βιομηχανίας - Εμπορίου, Εργασίας) που επεξεργάζεται δέσμη "μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας", ή... αλλιώς την εφαρμογή της "Λευκής Βίβλου", στην οποία προέδρευσαν ο υπουργός Εργασίας Γ. Σκουλαρίκης και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου.Βγαίνοντας από τη συνάντηση, ο τελευταίος επισήμανε πως μεταξύ άλλων μελετώνται "σειρά από διοικητικές και νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν και θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της αγοράς εργασίας".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ