Σάββατο 21 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Εμπρός βήμα ταχύ

Η ιταλοποίηση του πολιτικού μας βίου βαδίζει πρόσω ολοταχώς, μέσα σ' ένα γκρίζο σκηνικό γαρνιρισμένο με σκάνδαλα (αναθέσεις μεγάλων έργων), διαπλοκές διάφορων φανερών και αθέατων κέντρων με την εξουσία και με ΜΜΕ να πρωταγωνιστούν - στην πλειοψηφία τους - στη σημερινή εξαθλίωση παίζοντας ταυτόχρονα το ρόλο του τιμητή... Από κοντά η περίφημη πρωθυπουργική βίλα και η αθώωση του τ. πρωθυπουργού και δυο παλιών υπουργών του απ' το ΠΑΣΟΚ, έστω και με δεκαπέντε διαρροές. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάνουν ό,τι μπορούν, για να απομακρύνουν τον κόσμο από την πολιτική και να τον οδηγήσουν σε μια αφασική κοινωνία με όλο και λιγότερες αντιστάσεις, έτσι ώστε οι επιθυμίες των κηδεμόνων τους στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον να γίνονται με τις λιγότερες αντιδράσεις και στον ελάχιστο χρόνο. Εξ ου και τα κατά καιρούς εύσημα από διάφορους κομισάριους, τραπεζίτες και εμπειρογνώμονες που σε άλλες εποχές και η απλή "καλημέρα" μαζί τους θα ξεσήκωνε και τις πέτρες. Το ζητούμενο είναι τι γίνεται; Σήμερα, οι όποιες αντιστάσεις περνούν μέσα από το ΚΚΕ το μοναδικό κόμμα που αντιστέκεται στη σήψη και την εξαθλίωση. Η παντοειδής ενίσχυσή του είναι η μοναδική ελπίδα, για να ξαναδούμε πραγματικά καλύτερες μέρες.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Δημοσίων έργων συνέχεια

Ο Πειραιάς, όπως φαίνεται, δεν είναι μόνο ευάλωτος στα της δημαρχίας του, αλλά και της νομαρχίας. Η κατασκευή της σύνδεσης Π. Επιδαύρου - Δρυόπης - Γαλατά ανατέθηκε από τον τ. νομάρχη σε τεχνική εταιρία με διαδικασίες αν μη τι άλλο όχι τις καλύτερες δυνατές και που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά. Το κακό ξεκίνησε με τη διακήρυξη που η ασάφειά της θα αφήσει εποχή στα τεχνικά χρονικά. Εγκρίθηκε εταιρία με προσφορά 720 εκατομμύρια και απορρίφθηκε άλλη με 608 εκατ. που είχε και πληρέστερη μελέτη. Η ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ έγινε αποδέκτης όλης της υπόθεσης χωρίς να πράξει το παραμικρό. Αυτό έλειψε. Εχει τόσο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί...

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ (εικονογραφημένο λεξικό) εκδ. ΠΑΤΑΚΗ

Ενα λεξικό για παιδιά ηλικίας πάνω των πέντε ετών που τα εισάγει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη γνωριμία τους με τα ζώα και τη φύση. Εννέα χρωματιστοί πίνακες, που ο καθένας τους είναι διαφορετικός βιότοπος, δίνουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα μικρά παιδιά το ζωικό και φυτικό βασίλειο, να το θαυμάσουν - μέσα από την πολύ καλή εικονογράφηση της Μ. Μπάμπτον - και να το αγαπήσουν. Γύρω απ' τους πίνακες υπάρχει ένα λευκό πλαίσιο με τα ζώα και την ονομασία τους, έτσι ώστε οι μικροί αναγνώστες να ψάξουν να βρουν τα αντίστοιχα ζώα που υπάρχουν μέσα στους βιότοπους. Αλλο ένα πολύ καλό βιβλίο για μικρά παιδιά σ' έναν κατάλογο που ευτυχώς γίνεται όλο και μεγαλύτερος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ