Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Θέμα αύξησης τιμολογίων ξαναθέτει η ΔΕΗ

Αυξήθηκε το 1994 η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας

Αύξηση 5,1% σημείωσε η συνολική ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας το 1994 έναντι του 1993, ενώ ο ρυθμός αύξησης την πενταετία 1989 - 1994 ήταν 3,1%.Αυτό προκύπτει από τα δεδομένα που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η ΔΕΗ. Με σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση της επιχείρησης εμμέσως πλην σαφώς θέτει θέμα αύξησης των τιμολογίων του ρεύματος καθώς υποστηρίζει ότι την περίοδο 1991 - 94 τα τιμολόγια υστέρησαν κατά 65% της αντίστοιχης αύξησης του τιμαρίθμου (σ.σ. άραγε η διοίκηση της ΔΕΗ "ξέρει" πόσο υστέρησε η αύξηση του μισθού των εργαζομένων;).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας έχει αποκλείσει για το προσεχές διάστημα το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ, στα πλαίσια των επιδιώξεών της να εμφανίσει έστω και τεχνητά μονοψήφιο πληθωρισμό από τον ερχόμενο Απρίλη ή Μάη. Σ' αυτά τα πλαίσια, έχει μεταθέσει για το ερχόμενο καλοκαίρι και συγκεκριμένα για την 1η Ιούλη 1995 τις αυξήσεις των τιμολογίων της επιχείρησης, οι οποίες αναμένεται να αντιστοιχούν γύρω στο 7% μεσοσταθμικά, κάτι που σημαίνει ότι η πραγματικές αυξήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες για την οικιακή κατανάλωση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της ΔΕΗ, το δεκαετές πρόγραμμα της ΔΕΗ "εξελίσσεται κανονικά" και προβλέπεται μέχρι τα μέσα του 1995 να ανατεθούν η κατασκευή της Μονάδας συνδυασμένου κύκλου με φυσικό αέριο στο Λαύριο, όπως και της λιγνιτικής μονάδας στη Φλώρινα, ενώ η λειτουργία του σταθμού του Αγίου Γεωργίου (Κερατσίνι) με φυσικό αέριο έχει δρομολογηθεί για τα μέσα του 1996, θέση που δε στηρίζεται και από τις αρμόδιες \Δευθύνσεις...

Εξάλλου, όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, το πρόγραμμα συντηρήσεων του 1994 των Μονάδων των Σταθμών Παραγωγής εκτελέστηκε στο ακέραιο, ενώ παράλληλα κατά το 1994 επετεύχθη αύξησης της παραγωγής των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών, η οποία άγγιξε τα ανώτατα όρια από της ιδρύσεώς τους και αύξησης της διαθεσιμότητας των Μονάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ