Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις την Ανοιξη

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενάντια στην πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας αποφάσισε να οργανώσει την άνοιξη η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι της χώρας, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους αλλά και την ανάγκη για την ανατροπή της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται και η οποία οδηγεί σε αφανισμό τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό ήταν το μήνυμα της πρωτοφανούς συμμετοχής στη σύσκεψη των πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθηνών (ΟΒΣΑ) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΟΒΣΑ, τα προβλήματα που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ήταν τα εξής:

  • Το φορολογικό,αφού με τα "αντικειμενικά" κριτήρια οι ΕΒΕ και ιδιαίτερα εκείνοι που κρατάνε βιβλία Α και Β κατηγορίας θα πληρώσουν για το 1994 φόρο για κέρδη που δεν αποκτήθηκαν ποτέ.
  • Η συνεχιζόμενη κατακόρυφη πτώση του τζίρου την τελευταία 10ετία,σαν αποτέλεσμα της εισοδηματικής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων καθώς και της ασύδοτης επέκτασης των πολυκαταστημάτων στη χώρα μας. Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρονται στην ανακοίνωση, τα 2 τελευταία χρόνια η μετατόπιση τζίρου από τα μικρά καταστήματα προς τα πολυκαταστήματα ξεπερνά το 30%, ενώ αν δε ληφθούν μέτρα περιορισμού θα ξεπεράσει το 70% στα επόμενα χρόνια.
  • Η επικίνδυνη αύξηση των εισαγωγών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και από τρίτες χώρες,η οποία σύμφωνα με την ΟΒΣΑ έχει ξεπεράσει για το 1994 το 30%.
  • Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη θεσμοθέτησης συνδικαλιστικού πόρου καθώς και κατάργησης του 5% και η αντικατάστασή του με ποσό από τον προϋπολογισμό.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί η Ομοσπονδία, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, για τη δρομολόγηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων των ΕΒΕ, όπως συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, κλείσιμο δρόμων ή κλείσιμο καταστημάτων την ερχόμενη άνοιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ