Σάββατο 28 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Η Δούμα "σώζει" τον Γκρατσόφ...

ΜΟΣΧΑ.-

Η Κρατική Δούμα δεν μπόρεσε χτες να πάρει απόφαση για την απομάκρυνση του υπουργού Αμυνας στρατηγού Πάβελ Γκρατσόφ, ο οποίος έχει γίνει αντικείμενο έντονων επικρίσεων για τους χειρισμούς του στην τσετσενική σύγκρουση και για την αναποτελεσματικότητα των ρωσικών ομοσπονδιακών δυνάμεων. Μόνο 121 βουλευτές (από την πλειοψηφία των 226 που χρειαζόταν) ψήφισαν την πρόταση με την οποία ζητούσαν από τον πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν να τον απολύσει από τη θέση του. Καταψήφισαν την πρόταση 47 βουλευτές και 3 απείχαν.

Στο μεταξύ, το ρωσικό πυροβολικό εξακολουθεί να σφυροκοπεί τα προάστια του Γκρόζνι. Οι Τσετσένοι αυτονομιστές προβάλλουν σθεναρή αντίσταση αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα. Ο επικεφαλής των τσετσενικών δυνάμεων Ασλάν Μασκάντοφ προειδοποίησε ότι "κανείς δεν προτίθεται να παραδώσει το Γκρόζνι" και δήλωσε ότι οι δυνάμεις του διαθέτουν αρκετά όπλα και πυρομαχικά για να αρχίσουν νέα μάχη για το Γκρόζνι και να ανοίξουν νέα μέτωπα. Από τη μεριά του, ο Τζοχάρ Ντουντάγεφ, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό "Εχο Μοσκβί", εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα έχει σύντομα νέα συνάντηση με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού Βίκτορ Τσερνομίρντιν, διότι τον θεωρεί ως τον "πιο λογικό πολιτικό της Ρωσίας".

  • Αργά χτες βράδυ το πρακτορείο "ΙΤΑΡ - ΤΑΣΣ" μετέδωσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Νικολάι Γεγκόροφ, που είχε αναλάβει το συντονισμό της εκστρατείας στην Τσετσενία, για "λόγους υγείας"...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ