Πέμπτη 19 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑ+ΔΚΙΚΟΣ - ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ 3-3
Επεσε από την Ακρόπολη και έμεινε όρθιος

Με την ψυχή στο στόμα και γκολ στο 120' πέρασε ο ΠΑΟ! Απίστευτο θρίλερ στο Ολυμπιακό Στάδιο

Αξέχαστο θα μείνει στους λιγοστούς θεατές του και κυρίως στους πρωταγωνιστές το παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Ηταν με μια λέξη ένα απίστευτου σεναρίου θρίλερ.

Η Σκόντα Ξάνθη με ένα γρήγορο γκολ του Μαρτσέλο,μόλις στο 4,κατάφερε να ισοφαρίσει το 0-1 με το οποίο είχε χάσει στον πρώτο αγώνα. Η υπόθεση της πρόκρισης έτσι άρχισε να παίζεται πάλι από την αρχή. Το 0-1 άντεξε μέχρι το 90, αφού ο χρόνος γέμισε με καλό ποδόσφαιρο και εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες. Σημαντικότερες ήταν εκείνες της θρακιώτικης ομάδας, που ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη χάρη στην παραγωγικότατη μεσαία γραμμή της και στην αποτελεσματικότητα του μαν του μαν πάνω στο Βαζέχα. Να σημειωθεί δε ότι από το 75 έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζαλέσκι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η παράταση ήταν συγκλονιστική. Ηταν ό,τι πιο δραματικό έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά γήπεδα. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε με πιο πολλές δυνάμεις, φυσικές και ψυχικές. Πέτυχε να ισοφαρίσει στο 96με γυριστό βολέ του Γ. Χ. Γεωργιάδη και να βρεθεί έτσι αγκαλιά με την πρόκριση. Στο 102 κέρδισε πέναλτι, που με μεγάλη αυστηρότητα έδωσε ο διαιτητής Αστερής σε τζαρτζάρισμα του Μαλαδένη πάνω στον Αποστολάκη. Ο Τσακωνάκης, όμως, που είχε μπει αλλαγή στη θέση του Γιουργούση, παρότι κρύος, απέκρουσε το κακό έτσι κι αλλιώς χτύπημα του Χριστοδούλου. Οι παίκτες της Ξάνθης αντί να αναθαρρήσουν, άρχισαν να παραπαίουν. Οι αμυντικοί με επικεφαλής τον αλάνθαστο σε όλο τον αγώνα φρουρό του Βαζέχα, Κεχαγιά άρχισαν να χάνουν τις δυνάμεις τους. Στο κέντρο ο Τζάτζος και ο Βιλανάκης παραπατούσαν και μπροστά ο Βρύζας πούλαγε την μπάλα. Ολα έδειχναν ότι η ομάδα της Θράκης δεν ήταν σε θέση να παλέψει άλλο. Πάνω εκεί, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης, στο 107 συγκεκριμένα, ο Βαζέχα ξεπερνά στο σπριντ τους Κεχαγιά - Καραγεωργίου, προλαβαίνει τον Τσακωνάκη και με πλασέ γράφει το 2-1. Ούτε οι παίκτες της Ξάνθης θα πίστευαν αυτό που ακολούθησε. Από την κόλαση βρέθηκαν ξαφνικά στον παράδεισο. Τους πήγε αρχικά ο διαιτητής καταλογίζοντας πέναλτι σε "χέρι" του Καλιτζάκη, που είδε μόνο αυτός, και που μετέτρεψε σε γκολ ο Καραγεωργίου και στη συνέχεια ο ξεκούραστος Ζεκερίδης,που με δύσκολο πλάγιο αριστερό βολέ έκανε αμέσως μετά το 2-3. Και ενώ έμεναν έξι λεπτά και κανείς δεν πίστευε σε νέα ανατροπή ήρθε η φάση του 119.Σουτ μακρινό του Βαζέχα, ασθενής απόκρουση του Τσακωνάκη, αργοπορία στη δεύτερη παρέμβασή του και ο Καπουράνης με πλασεδάκι πραγματοποιεί το λυτρωτικό 3-3!Αυτός ήταν ο επίλογος του απίστευτου αυτού δράματος.

Για την ομάδα της Ξάνθης ήταν ένα ρέκβιεμ, για την ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν ένας γλυκός εφιάλτης, για τον διαιτητή Αστερή ήταν η μοναδική μέχρι στιγμής παραφωνία της καριέρας του. Πλην του Ζαλέσκι που κιτρίνισε δις, κάρτες χρέωσε και στους Μαλαδένη, Τζάτζο, Τεγγελίδη, Γιουργούση, Κεχαγιά, Χριστοδούλου (είναι η έκτη του).

ΠΑΝΑΘΗΝΑ+ΔΚΙΚΟΣ: Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Καπουράνης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μάρκος, Χριστοδούλου, Βαζέχα, Μαραγκός (61 Λαγωνικάκης), Δώνης (101 Γ. Σ. Γεωργιάδης).

ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ: Γιουργούσης (100 Τσακωνάκης), Μαλαδένης, Μίτεφ (25 Ιωσηφίδης), Ζαλέσκι, Καραγεωργίου, Κεχαγιάς, Μαρτσέλο (97 Ζεκερίδης), Τεγγελίδης, Βρύζας, Τζάτζος, Βιλανάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ