Πέμπτη 19 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑ+ΔΚΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ελπίδες κάτω του μηδενός

Αγνώριστος ο ΠΑΟΚ στη Μόσχα, έχασε εύκολα και δίκαια από την ΤΣΣΚΑ με 85-73

Στην παγωμένη Μόσχα, πάγωσαν οι ελπίδες του ΠΑΟΚ για διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σκιά του εαυτού της η ομάδα της Θεσσαλονίκης, παραδόθηκε εύκολα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εχασε με 85-73 (47-38) μηδενίζοντας τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Για να συμβεί αυτό, το λιγότερο που χρειάζεται, είναι να κάνει τρεις νίκες περισσότερες από τη ρώσικη ομάδα στις εναπομείναντες πέντε αγωνιστικές. Ζήσε Μάη μου δηλαδή.

Ο Σάκοτα που κατά την αναχώρηση για τη Μόσχα είχε δηλώσει ότι και με ήττα θα υπάρχουν ελπίδες, να ελπίζει άραγε σε θαύμα; Πάντως τα όποια σχέδια έκανε για το χτεσινό παιχνίδι, έγιναν θρύψαλα με το ξεκίνημα του αγώνα. Το χαμηλό σχήμα που προτίμησε και το πάντρεμα για πρώτη φορά στην ίδια πεντάδα των Γαλακτερού, Στογιάκοβιτς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Οι Ρώσοι κυριάρχησαν κάτω απ' τα καλάθια, άρπαξαν και πάλι μια - δυο δεκάδες επιθετικά ριμπάουντ, διατηρώντας μια σταθερή διαφορά, που κυμάνθηκε από 5 πόντους στο 7 (19-14) μέχρι και 16 πόντους (74-58) στο 34. Ο Γιαννούλης που αντικατέστησε στην επανάληψη τον αρνητικό Στογιάκοβιτς προσπάθησε να βοηθήσει τον Σάβιτς, δεν μπόρεσε όμως ν' αλλάξει το ρυθμό του αγώνα. Με τους Πρέλεβιτς, Κόρφα να κάνουν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας τους, τι μπορούσε να προσφέρει άραγε ο πιτσιρικάς.

Οι Ρώσοι ήταν σε μεγάλη βραδιά, διαψεύδοντας τον Σάκοτα που ισχυριζόταν ότι διανύουν περίοδο κάμψης. Ο Στ. Ερέμιν είχε πολλές εναλλακτικές λύσεις, έστω κι αν οι Αμερικανοί του Εβανς και Εντι έμειναν άποντοι. Στο πρώτο μέρος οι Καράσεφ, Σπιριντόνοφ, Πάνοφ ήταν ασταμάτητοι, ενώ στην επανάληψη ο Γκρελίν από το άγνωστο και ο Κουντέλιν με δυο τρίποντα κανονιές από τα 8 μέτρα σε καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού, ήταν αυτοί που έδειξαν ότι ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης δεν είναι προετοιμασμένος για πολλά πράγματα.

Την επόμενη Πέμπτη ο δικέφαλος της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει τους μαυραετούς της Λισαβόνας. Παιχνίδι θεωρητικά εύκολο, αλλά ο αντίπαλος που δεν έχει να χάσει τίποτα, όπως η Μπενφίκα, είναι πάντα ο πιο επικίνδυνος.

ΤΣΣΚΑ: Εβανς, Εντι, Πάνοφ 15 (1), Κουντέλιν 13 (3), Κουράσοφ, Καράσεφ 25 (3), Γκρελίν 11, Σπιριντόνοφ 15 (1), Κισούριν 6.

ΠΑΟΚ: Μαματζιόλας 6, Γιαννούλης 6, Μπουντούρης, Πρέλεβιτς 13 (1), Στογιάκοβιτς 8 (1), Κόρφας, Γαλακτερός 17 (2), Σάβιτς 23.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ