Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τέρμα τα δίφραγκα

Ο Γ. Λιάνης κλείνει τα ταμεία της ΓΓΑ για την ΕΠΟ. Οικονομικό εμπάργκο, επειδή ο Τριβέλλας διασύρει την Ελλάδα στο εξωτερικό

Ξανά στο προσκήνιο η διαμάχη υφυπουργείου Αθλητισμού και ΕΠΟ. Ο Γ. Λιάνης,κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ανακοίνωσε χτες ότι στην ΕΠΟ δεν πρόκειται να δοθεί στο μέλλον ούτε δραχμή! Συνέδεσε μάλιστα ευθέως το οικονομικό εμπάργκο με τη "φάμπρικα" συστηματικού διασυρμού της χώρας στο εξωτερικό από ενέργειες του Τριβέλλα.

Αναλυτικά ο υφυπουργός δήλωσε επί λέξει: "Σήμερα υπέγραψα 100 εκ. δρχ. της επιχορήγησης και άλλα 60 εκ. δρχ. από τα οδοιπορικά του 1994. Ολα τα χρέη της πολιτείας προς την ΕΠΟ, δηλαδή η επιχορήγηση που παίρνει, έχουν καλυφθεί. Αυτά είναι και τα τελευταία χρήματα που δίνει η πολιτεία στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Από δω και στο εξής, η ΕΠΟ, και μέχρι να καταθέσουμε το νόμο στη Βουλή, όπου θα προβλέπονται κάποια πράγματα, δεν πρόκειται να πάρει ποτέ από τη ΓΓΑ ούτε μια δραχμή επιχορήγηση. Η ΕΠΟ έχει βρει ένα δικό της δρόμο προς το μέλλον του ποδοσφαίρου, ο οποίος δρόμος όμως είναι δύσβατος - κατά τη γνώμη μου - για το ελληνικό ποδόσφαιρο και προϋποθέτει την οικονομική της ανεξαρτησία. Ελπίζω να τη βρει. Οχι από μας. Οι άνθρωποι έχουν βρει μια φάμπρικα, με την οποία διασύρουν τη χώρα μας συνεχώς. Εχουν βρει μια δράκα ανθρώπων με τους οποίους έχουν δικούς τους κώδικες συνεννόησης. Ας βρουν και τα οικονομικά μαζί".

Αναξιοπρεπής ο Μπλάτερ, αναξιόπιστος ο Τριβέλλας

Αφορμή για την τελευταία έκρηξη του υφυπουργού έδωσε το γεγονός ότι ο Τριβέλλας πήγε στον Μπλάτερ και απέσπασε νέα απειλή της ΦΙΦΑ περί αποβολής της Εθνικής και των ελληνικών συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις, αν δε σταματήσουν οι προσφυγές σε πολιτικά δικαστήρια σε βάρος του κύρους των πρόσφατων εκλογών της ΕΠΟ και αν δεν εγκριθεί το καταστατικό.

Για το καταστατικό ο υφυπουργός είπε δεν μπορεί να το υπογράψει χωρίς διάλογο με την ΕΠΑΕ και τις ομάδες, πολύ περισσότερο που αυτές διαφωνούν με σοβαρά σημεία του. Σαν παραδείγματα διαφωνίας ανέφερε την απαίτηση της ΕΠΟ να παίρνει 8% από το ΠΡΟ - ΠΟ, καθώς και όλα τα χρήματα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Για τη συνάντηση Μπλάτερ - Τριβέλλα, ο Γ. Λιάνης έθεσε θέμα αναξιοπρέπειας του γενικού γραμματέα της ΦΙΦΑ, επειδή αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του, προφασιζόμενος ότι δήθεν δε θα ήταν εκείνες τις μέρες στη Ζυρίχη. Θα στείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας τόσο στον ίδιο όσο και στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζ. Χαβελάντζε.Τον Τριβέλλα δε χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά αναξιόπιστο πρόσωπο.

Για την προσφυγή Γρύλλη στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ και την απειλή της ΦΙΦΑ, ο υφυπουργός αναρωτήθηκε: "Η ΦΙΦΑ είναι η αόρατη κυβέρνηση της Ελλάδας;". Και με οξύ ύφος προειδοποίησε: "Αν οι άνθρωποι της ΕΠΟ βρεθούν αντίθετοι με τους ελληνικούς νόμους, δε θα ξέρουν από πού θα φύγουν".

Ολα αυτά δηλώθηκαν μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία της ΕΠΑΕ, τη συναίνεση της οποίας υποστήριξε ότι έχει στο θέμα του καταστατικού. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν μάλιστα και στο οικονομικό. Οτι δηλαδή το χρέος των 500 εκατ. δρχ. θα δοθεί τον Απρίλη, με την προϋπόθεση ότι τα 100 εκατ. δρχ. θα δοθούν στους ποδοσφαιριστές της Β και Γ Εθνικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ