Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η μπασκέτα του μαρτυρίου

Ο Παναθηναϊκός "αυτοκτόνησε" μπροστά στη, μοιραία για τις ελληνικές ομάδες, μπασκέτα του "Γιαντ Ελιάου". Η Μακάμπι νίκησε 92-91 στην παράταση και ελπίζει

Για άλλη μια φορά το ένα καλάθι του σταδίου "Γιαντ Ελιάου" του Τελ Αβίβ στάθηκε μοιραίο για μια ελληνική ομάδα. Πριν εννιά μήνες αποδείχτηκε καρμανιόλα για τον Ολυμπιακό στο φάιναλ - φορ, χτες ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να πληρώσει το τίμημα. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν από τη Μακάμπι με 92 - 91 στην παράταση, αφού ο κανονικός αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 79 - 79. Παρ' όλα αυτά κάλλιστα θα μπορούσε να πει κανείς, ότι οι "πράσινοι" αυτοκτόνησαν, αφού 1 πριν το τέλος του παιχνιδιού είχαν τη νίκη στα χέρια τους με 6 πόντους διαφορά 76 - 70. Εννιά δεύτερα πριν το τέλος όμως και ενώ το σκορ ήταν 77 - 78 Γιαννάκης και Παταβούκας δεν μπόρεσαν να πετύχουν το απόλυτο σε φάουλ που κέρδισαν. Μόνο ο πρώτος ευστόχησε σε μια βολή.

Ενα φάουλ του Παταβούκα στα τελευταία δεύτερα στον Γκούντες έδωσε το δικαίωμα στη Μακάμπι να ισοφαρίσει το σκορ.

Σίγουρα όχι ο καλύτερος τρόπος για τον Παταβούκα να κλείσει μια ομολογουμένως εκπληκτική χτεσινή του εμφάνιση.

Ετσι λοιπόν ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πετύχει την 13η σερί νίκη του σε Ευρώπη και πρωτάθλημα και τώρα θα πρέπει να πετύχει οπωσδήποτε μια εκτός έδρας νίκη με ΠΑΟΚ ή Ρεάλ για να σιγουρέψει μια από τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου.

Στον αγωνιστικό τομέα οι παίκτες του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου αιφνιδιάστηκαν από τον ξέφρενο ρυθμό που επέβαλε η Μακάμπι στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στο σκορ και να χάνουν 31 - 17 στα μισά του ημιχρόνου. Από κει και πέρα κατάφεραν να ισορροπήσουν και με ένα σερί 15 - 0 πλησίασαν, με αποτέλεσμα στο ημίχρονο να χάνουν 40 - 38. Παρόμοιο σκηνικό με τις αρχές του Α μέρους επικράτησε και στην επανάληψη, αλλά τελικά οι "πράσινοι" κατάφεραν να προηγηθούν και 10 πόντους 54 - 64 χάρη και σε δυο συνεχόμενα τρίποντα του Παταβούκα και το ξύπνημα του Πάσπαλι.

Ομως, η Μακάμπι που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί στην υπόθεση πρόκριση δεν κατέθεσε τα όπλα και κατάφερε τελικά να μείνει ζωντανή.

Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Πάσπαλι, Βράνκοβιτς, Παταβούκας και Οικονόμου, ενώ για τους Ισραηλινούς ξεχώρισε ο Τζάμσι, ο Κόλεμαν και Τσούριτς.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Χένεφελντ 9, Ντάνιελ 14, Γκούντες 15, Κόλεμαν 24 (4), Τζάμσι 16 (1), Τσούριτς 16.

ΠΑΝΑΘΗΝΑ+ΔΚΙΚΟΣ: Αλβέρτης 4, Γεωργικόπουλος 1, Παταβούκας 12 (3), Οικονόμου 21 (1), Πάσπαλι 22, Βράνκοβιτς 21, Πετσάρσκι 3 Γιαννάκης 8.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ