Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑ+ΔΚΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Διά χειρός Τάρλατς

Αγνάντεψε Σαραγόσα ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη επί της Τσιμπόνα με 69-60 στο Ζάγκρεμπ

Απ' το Ζάγκρεμπ αγνάντεψε τη Σαραγόσα ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες νίκησαν την Τσιμπόνα με 69 - 60 (32 - 38), ξαναμπαίνοντας σε τροχιά πρόκρισης για το φάιναλ φορ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα, διασκέδασαν τις εντυπώσεις για τη μέτρια εμφάνιση στο παιχνίδι με την Εφές Πίλσεν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναπλήρωσαν το χαμένο βαθμό της προηγούμενης Πέμπτης. Οι Τούρκοι νίκησαν και την Μπανταλόνα και με το εύκολο πρόγραμμα που έχουν στη συνέχεια είναι φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου.

Χωρίς τις καλύτερες προϋποθέσεις παρατάχτηκε ο Ολυμπιακός στο "Ντράζεν Πέτροβιτς Χάλε" του Ζάγκρεμπ. Ο Σιγάλας δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και εκφράζονται φόβοι ότι θα μείνει για αρκετό διάστημα ακόμη εκτός αγώνων. Ο Νάκιτς παραμονή του αγώνα έπαθε λουμπάγκο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δεκάδας. Ο Βολκόφ, τέλος, αγωνίστηκε ελάχιστα, καθώς στο Ζάγκρεμπ έμελλε να κάνει ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας του. Το πώς νίκησε είναι μια άλλη ιστορία, γραμμένη διά χειρός Ντράγκαν Τάρλατς. Ο νεαρός σέντερ, θαρρείς και ξύπνησε απ' τις φωνές του Γ. Ιωαννίδη για την απαράδεκτη εμφάνισή του στο παιχνίδι με την Εφές, ξεπερνώντας το άσχημο κλίμα που είχε διαμορφώσει σε βάρος του η εξέδρα, που έδειξε να μην ξεχνά τη σέρβικη καταγωγή του, έγινε ο ήρωας του αγώνα. Μαζί με τον Μ. Τόμιτς άλλαξαν τη ροή του παιχνιδιού στην επανάληψη, σημειώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τους μισούς πόντους της ομάδας τους.

Η Τσιμπόνα παρότι παρατάχτηκε κι αυτή λαβωμένη, χωρίς τους διεθνείς Αλάνοβιτς και Ζούριτς, αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και με αιχμή του δόρατος τους Μίρσιτς και Ρίματς, πέτυχε να προηγηθεί 18 - 14 στο 10 και 38 - 32 στο ημίχρονο. Στην επανάληψη ο Ιωαννίδης κράτησε τον αρνητικό Βολκόφ στον πάγκο, χρησιμοποίησε δυο κλασικούς σέντερ στην ίδια πεντάδα και οι Φασούλας, Τάρλατς τον δικαίωσαν. Οι Κροάτες με τον κατ' ανάγκη σέντερ Πεϊτσίνοβιτς, χρεωμένο νωρίς με φάουλ, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Εχασαν τη μάχη των ριμπάουντ, πανικοβλημένοι μετά το 30, που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 56 - 49, άρχισαν τα τρίποντα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός με 6 νίκες σε 9 παιχνίδια, υποδέχεται την ερχόμενη Πέμπτη την Μπανταλόνα.

ΤΣΙΜΠΟΝΑ: Ρίματς 16 (2), Μίρσιτς 16 (3), Αμπρααμ 4, Γκρέγκοβ 8 (1), Μάρτσελιτς 6 (2), Αλίχοβιτς 6, Πεϊτσίνοβιτς 3, Γιάκσιτς 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς 8, Λημνιάτης, Τζόνσον 18 (4), Φασούλας 4, Τόμιτς 7 (1), Τάρλατς 27, Σταμάτης, Βολκόφ 3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ