Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Βροχή... " από τη Βρετανία

Ο βρετανικός κινηματογράφος αποτελεί, από την εποχή του "Φρι - σίνεμα" ως τις μέρες μας, την εμπροσθοφυλακή της κινηματογραφικής τέχνης και το μοναδικό, ίσως, σοβαρό αντίπαλο στο χολιγουντιανό καθωσπρεπισμό. Στη χώρα μας, θα έχουμε την ευκαιρία για μια βδομάδα να γνωρίσουμε από κοντά τις νεότερες δημιουργικές αναλαμπές της βρετανικής κινηματογραφικής σκηνής. Με την ευκαιρία της εκατονταετηρίδας της κινηματογραφικής τέχνης, θα προβληθούν, από αύριο μέχρι 2 του Φλεβάρη στον κινηματογράφο "Στούντιο" (Σταυροπούλου 33) συνολικά 6 ταινίες δύο κορυφαίων Βρετανών δημιουργών, του Κεν Λόιτς και του Τέρενς Ντέιβις.

Από το δημιουργικό μετερίζι του Κ. Λόιτς έχουν επιλεγεί να προβληθούν οι ταινίες του: "Ριφ - ραφ", "Βροχή από πέτρες", "Κάθι, έλα στο σπίτι" και η πρόσφατη ταινία του "Λεϊντιμπέρντ - λεϊντιμπέρντ".

Από τις δημιουργίες του Τέρενς Ντέιβις θα δούμε την εκπληκτική "Τριλογία" του και "Το τέλος της μεγάλης μέρας".Την τελευταία μέρα του αφιερώματος στο βρετανικό κινηματογράφο, μετά την προβολή της ταινίας "Λεϊντιμπέρντ - λεϊντιμπέρντ" θα ακολουθήσει ομιλία του Βρετανού κριτικού κινηματογράφου Φίλιπ Φρεντς,με θέμα "Ο κινηματογράφος των Κεν Λόιτς και Τ. Ντέιβις και οι σύγχρονες τάσεις του βρετανικού κινηματογράφου".

Την Εβδομάδα Βρετανικού Κινηματογράφου συνδιοργάνωσαν το ΥΠΠΟ και το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και η μετάφραση θα γίνεται με σύστημα ηλεκτρονικού υποτιτλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ