Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βήματα ... εξυγίανσης

Ικανοποιημένη, όπως φαίνεται, είναι η ηγεσία της ΕΡΤ, από την πορεία της εταιρίας τον χρόνο που πέρασε. Την αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε έκανε χτες ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Ευγένιος Γιαννακόπουλος,κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης, για την κοπή της πίτας. Ηδη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον κ. Γιαννακόπουλο, ανέλαβε καθήκοντα. Για τον πρόεδρο της ΕΡΤ, το διάστημα αυτό επιτεύχθηκαν οι στόχοι για την εξυγίανση της εταιρίας. Θεωρεί ότι είναι καλύτερη η οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ, ενώ έχει ανανεωθεί ριζικά ο εξοπλισμός της με τη νέα ψηφιακή τεχνολογία. Σε σχέση με το οργανωτικό μέρος, είναι ήδη έτοιμο το οργανόγραμμα, το οποίο το επόμενο διάστημα θ' αρχίσει να εφαρμόζεται.

"Σήμερα", είπε ο κ. Γιαννακόπουλος, "υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι αλλάζει στην ΕΡΤ". Αυτό όμως δεν αρκεί γιατί πρέπει να φανεί και στους δείκτες θεαματικότητας. Το δεύτερο χρόνο, δηλαδή το 1995, στόχος της διοίκησης της ΕΡΤ, θα είναι η αναδιάταξη των προγραμμάτων των ΕΤ-1 και ΕΤ-2, με στόχο να αυξηθεί η θεαματικότητα και να αποδείξει η ΕΡΤ ότι τα προγράμματά της έχουν αποδέκτη όλους τους πολίτες. Στους στόχους του δεύτερου χρόνου ζωής της διοίκησης είναι και η αναδιάταξη της "δορυφορικής πολιτικής" της εταιρίας, προκειμένου η ΕΡΤ ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και των Ελλήνων που βρίσκονται εκτός Ελλάδος.

Στην πορεία της ΕΡΤ, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Θανάσης Χατζαράς,τονίζοντας ιδιαίτερα το ρόλο που πρέπει να παίξει ο κρατικός εθνικός τηλεοπτικός φορέας στη σημερινή τηλεοπτική πραγματικότητα. Η ΕΡΤ, είπε "καλείται να παίξει έναν εθνικό δημοκρατικό ρόλο". Αυτό το έφερε σε αντιπαράθεση με την ιδιωτική τηλεόραση και με τη συγκεντροποίηση της εξουσίας των ΜΜΕ στα χέρια "μεγαλοϊδιοκτητών", "εργολάβων δημοσίων έργων" και "μεγαλοπρομηθευτών". Μίλησε για ανάδειξη μιας νέας "ισχυρής εξουσίας" των ΜΜΕ, η οποία λειτουργεί με αδιαφάνεια και ανεξέλεγκτα.

Τη χτεσινή εκδήλωση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, χαιρέτισε και ο υπουργός Τύπου Ευάγγελος Βενιζέλος,ο οποίος στάθηκε στην πορεία της ΕΡΤ στο χρόνο που πέρασε και στην υλοποίηση του προγράμματος εξυγίανσής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ