Παρασκευή 3 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"ΤΡΙΑΙΝΑ"
Είναι έγκλημα!

Αντιδράσεις μαζικών φορέων, στον μποναμά που συναποφάσισαν να δώσουν κυβέρνηση και Κομισιόν στον εφοπλιστή Περατικό και στην εμμονή της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

"Εθνικό έγκλημα" χαρακτηρίζει την επιχορήγηση του εφοπλιστή Περατικού, το σωματείο εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά "ΤΡΙΑΙΝΑ" και εκφράζει την αγανάκτησή του, επειδή η κυβέρνηση προώθησε το επενδυτικό σχέδιο του εφοπλιστή, αλλά όχι και το ανάλογο επενδυτικό σχέδιο εκσυγχρονισμού που έχει καταθέσει το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά!

Το σωματείο ρωτά την κυβέρνηση, αν θα προωθήσει το επενδυτικό πρόγραμμα του ναυπηγείου μόλις το ξεπουλήσει, αν ο Περατικός έχει ήδη επιδοτηθεί με 10 εκ. δολάρια και θα ακολουθήσει η κρατική επιχορήγηση, αν η τόση ευαισθησία της για τον Περατικό εκφράζεται στο όνομα των συμφερόντων κάποιων κύκλων...

Τονίζει, επίσης ότι και ο τελευταίος Ελληνας πολίτης αντιλαμβάνεται τώρα το λόγο της βιασύνης για το ξεπούλημα του ναυπηγείου: "Πρέπει να εισπραχθεί η προίκα των 16 δισ. δραχμών (τόσο κοστολογίζει το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει κατατεθεί για τον Σκαραμαγκά) που θα πάρει το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά αμέσως μόλις χαριστεί σε κάποιον "επενδυτή"".

Με άλλη ανακοίνωσή της, σχετικά με την κυβερνητική επιτροπή που συνεδρίασε προχτές για τα Ναυπηγεία, η "ΤΡΙΑΙΝΑ" εκφράζει την απορία της για την εμπλοκή πέντε υπουργείων στο θέμα του ναυπηγείου και αναρωτιέται, μήπως η συμμετοχή των υπουργών στη σύσκεψη έγινε για να εξασφαλιστεί η "προικοδότηση" του νέου ιδιοκτήτη των ναυπηγείων, με τις σχετικές και αναγκαίες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν από αυτά για διάφορα θέματα, όπως η ανάθεση του προγράμματος κατασκευής των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού ή η νομιμοποίηση των κτιριακών αυθαιρεσιών του Νιάρχου.

Ομοσπονδίες Εργαζομένων, Εργατικά Κέντρα αλλά και Δήμοι της περιοχής εξέφρασαν προχτές την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά,για την παραμονή του στο δημόσιο και δεσμεύτηκαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους με τον αγώνα των εργαζομένων, προκειμένου να μην κλείσει ούτε να διαλυθεί το ναυπηγείο. Οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων συμμετείχαν σε δύο συσκέψεις που έγιναν προχτές στη ΓΣΕΕ και στοΕργατικό Κέντρο Πειραιά (συμμετείχαν επίσης οι Δήμοι Πειραιά, Κερατσινίου, Νίκαιας, Περάματος, Δραπετσώνας), κατά τις οποίες αποφάσισαν, επίσης, να συμμετέχουν και στο παμπειραϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 14 Φλεβάρη.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων του ναυπηγείου Σκαραμαγκά, εκφράζουν επίσης η Ομοσπονδία εργαζομένων στον ΟΤΕ,το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και σερβιτόρων Ζακύνθου,το σωματείο προσωπικού ιδιωτικών κλινικών και συναφών χώρων,ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών "ΛΑΡΙΣΑ+ΔΚΙΚΟΣ" και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ