Παρασκευή 3 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ
Δε γνωρίζουν τίποτε για το φόνο!

Σιγή ιχθύος προτίμησε να τηρήσει χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Την ίδια στάση κράτησαν και στελέχη της ΝΔ - πρώην υπουργοί - στους οποίους απευθύνθηκε ο "Ρ". Δριμύ "κατηγορώ" από το ΚΚΕ, συνδικαλιστές και δημάρχους

Ενοχη σιωπή κράτησε χτες η κυβέρνηση για τη μεγάλη απάτη - που βρίσκεται σε εξέλιξη - με την εκποίηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Σκαραμαγκά, Νεωρίου - σε στενή συνεργασία με τις Βρυξέλλες και τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα, σε βάρος της εθνικής οικονομίας και των εργαζομένων. Οι αρμόδιοι υπουργοί πέταγαν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον, δήλωναν... άγνοια για το θέμα και δήλωναν αναρμόδιοι. Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου εμφανίστηκαν και στελέχη της ΝΔ, στα οποία απευθύνθηκε ο "Ρ" και τους ζήτησε να σχολιάσουν τη μεγάλη απάτη, που συντελείται προς όφελος των εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος των εργαζομένων. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τη ΝΔ - που προτίμησαν τη σιωπή ή δήλωναν αναρμόδιοι - κατάγγειλε το μεγάλο σκάνδαλο το ΚΚΕ με δήλωση του Μ. Κωστόπουλου, ενώ για το ίδιο θέμα εξέφρασαν την αντίθεσή τους οι δήμαρχοι Νίκαιας, Περάματος και Ασπροπύργου καθώς και συνδικαλιστικά στελέχη.

Ενδεικτικά σημειώνουμε τα εξής: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Τύπου Ε. Βενιζέλος,δήλωσε άγνοια για το θέμα και γενικά προσπάθησε να το υποβαθμίσει (βλέπε το διάλογο στη σελίδα 6). Ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Χρ. Ροκόφυλλος,σε συνέντευξή του στο "Ρ", προσποιήθηκε επίσης άγνοια για την απόφαση της Κομισιόν που καλεί την κυβέρνηση να δώσει από τα κρατικά ταμεία επιχορηγήσεις στον εφοπλιστή Περατικό ύψους 5,7 δισ. δραχμές και δάνειο 2,3 δισ. δραχμές με ευνοϊκούς όρους (η συνέντευξη στη σελ. 6). Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας πέταξε το μπαλάκι στο υπουργείο Βιομηχανίας με το πρόσχημα "δε γνωρίζουμε τίποτε" και ότι "ο Γ. Παπαντωνίου δεν έχει ενημερωθεί για το σχετικό θέμα...". Κύκλοι του υπουργού Εθνικής Οικονομίας έλεγαν: "Τον Ροκόφυλλο και τον Σημίτη ρωτήστε. Αυτοί ασχολούνται με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας".

Η αποθέωση βέβαια της όλης επιχείρησης μετάθεσης των σοβαρών πολιτικών ευθυνών και της σκόπιμα διοχετευμένης σύγχυσης στο νέο εν εξελίξει πολιτικό - οικονομικό σκάνδαλο, ήταν οι "πληροφορίες" ότι ο πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου,ο οποίος "δεν είχε πλήρη ενημέρωση για τους χειρισμούς των αρμόδιων υπουργών" - οι οποίοι μέχρι στιγμής παραμένουν "άγνωστοι" καθώς κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες - εφέρετο χτες "ιδιαίτερα οργισμένος" για τη σκανδαλώδη χρηματοδότηση του Περατικού καθώς και ότι "είναι αποφασισμένος να ζητήσει ευθύνες".

Ο "Ρ" επιχείρησε χτες, χωρίς όμως επιτυχία, να πάρει δήλωση για το θέμα αυτό από τον πρώην υπουργό Εθνικής Οικονομίας της κυβέρνησης της ΝΔ Στ. Μάνο, καθώς και τον πρώην υπουργό Βιομηχανίας της ΝΔ Β. Κοντογιαννόπουλο.Τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος, προτίμησαν τη σιωπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ