Κυριακή 5 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πολιτική καρατόμησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στην οποία επιδόθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο οι "γαλαζοπράσινες" κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο διάστημα από το 1987 μέχρι το 1992, αποδείχτηκε τόσο κερδοφόρα για τις ασφαλιστικές εταιρίες όσο ακριβώς ζημιογόνα για την "τσέπη" του Ελληνα πολίτη. Αδιάψευστο μάρτυρα αποτελούν τα επίσημα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος που παρουσιάζει σήμερα ο "Ρ". Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτουν ότι στο παραπάνω διάστημα σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 465% στα κέρδη των ασφαλιστικών εταιριών που αφορούν τον κλάδο ζωής, που οφείλεται στην παράλληλη αύξηση του ποσού των ασφαλίστρων που πλήρωσε ο κάθε Ελληνας πολίτης για ασφάλιστρα ζωής και που αγγίζει το 447%!

Οση αύξηση παρουσίασαν δηλαδή στη συγκεκριμένη εξαετία τα κέρδη των εταιριών, άλλη τόση "αφαίμαξη" υπέστη ο Ελληνας πολίτης, διοχετεύοντας την ανασφάλεια του ίδιου και της οικογένειάς του στα χέρια της "υγιούς" ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εξαιτίας της καταβαράθρωσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Στην ίδια διαπίστωση άλλωστε για την αναθέρμανση που εμφανίστηκε ιδιαίτερα στον κλάδο ζωής στο διάστημα αυτό, καταλήγουν και οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών "Αστήρ" και "Ιντεραμέρικαν" στους οποίους απευθύνθηκε ο "Ρ".

Οι ιλιγγιώδεις ρυθμοί με τους οποίους η ιδιωτική ασφάλιση καταλαμβάνει χρόνο με το χρόνο όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από την "πίτα" της εθνικής μας οικονομίας, απλώνοντας ορισμένες φορές τα "πλοκάμια" της και σε χώρους αδιανόητους για τα σημερινά δεδεμένα, φαίνεται και από το εξής περιστατικό που έπεσε στην αντίληψη του "Ρ": Υπάλληλοι του ΕΚΑΒ (!) που ζουν στην κυριολεξία μέσα από αυτό που ονομάζεται Εθνικό Σύστημα Υγείας, ασφαλίζονται υποχρεωτικά και μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση, με δαπάνη του δημοσίου σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ