Κυριακή 5 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΛ. Α ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
ΟΧΙ στο 35ωρο χωρίς μείωση μισθού!

Καταψήφισαν ευρωβουλευτές των τριών κομμάτων τροπολογία για μείωση του χρόνου εργασίας, χωρίς μείωση των αμοιβών, σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

"Οχι" στη μείωση του χρόνου εργασίας, ΧΩΡΙΣ παράλληλη μείωση των αποδοχών, είπαν με την ψήφο τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Πολιτικής Ανοιξης, καταψηφίζοντας πριν λίγες μέρες από κοινού τροπολογία που κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέντε ευρωβουλευτές της "Συνομοσπονδιακής Ομάδας για μία Ευρωπαϊκή Αριστερά", ανάμεσά τους και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Θεωνάς!

Η τροπολογία κατατέθηκε σε έκθεση που συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, της οποίας την ευθύνη είχε ο Cabezon Alonso και τιτλοφορήθηκε "Η Λευκή Βίβλος και η Κοινωνική Πολιτική",και προέτρεπε στην έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν σε μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση μισθών. Στο κείμενό της τονίζονταν ότι καλούνται οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης "να αναλάβουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, ώστε να αρχίσει η διαδικασία μείωσης του χρόνου εργασίας, χωρίς περικοπή των αποδοχών, συμβάλλοντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας και ικανοποιώντας τις ανάγκες των μισθωτών, σε συνάρτηση με την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο."

Στα πρακτικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με ημερομηνία 19/1/95, καταγράφονται τα ονόματα των Ελλήνων ευρωβουλευτών που καταψήφισαν την τροπολογία. Πρόκειται για τους: Στ. Αργυρό, Δημητρακόπουλο, Ε. Χριστοδούλου, Ν. Μούσχουρη, Χατζηδάκη, Τρακατέλη (Νέα Δημοκρατία) Α. Κοκόλα, Παπακυριαζή (ΠΑΣΟΚ) και Κ. Δασκαλάκη (Πολιτική Ανοιξη). Η τροπολογία συνολικά απορρίφθηκε, αφού καταψηφίστηκε από κοινού και από τις δύο μεγάλες ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλιστές).

Ξεχάστηκαν οι δηλώσεις Σκουλαρίκη;

Για να κρίνει κανένας την αξιοπιστία ιδιαίτερα των ευρωβουλευτών και γενικότερα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αξίζει να υπενθυμίσουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Σκουλαρίκη,που πριν λίγο καιρό ξεσήκωσε μεγάλο θόρυβο τασσόμενος φραστικά υπέρ της μείωσης του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών. Οταν το θέμα αυτό κυριάρχησε στα ΜΜΕ, ο Γ. Σκουλαρίκης είχε επισημάνει πως ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί μόνο αν γίνει αποδεκτό και από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκης Ενωσης. Ομως, η πρακτική που ακολούθησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι παριστάμενοι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μάλλον αποκαλύπτει την πραγματική θέση της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα αυτό. Μάλιστα, πρέπει να επισημάνουμε ότι από τη "σοσιαλιστική" ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία μετέχουν οι ευρωβουλευτές Παπακυριαζής και Κοκόλα, υπήρξαν τέσσερις ξένοι ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν την τροπολογία, παρά τη "γραμμή" που ακολούθησε συνολικά η ομάδα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ