Παρασκευή 10 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαράδεκτες καταδίκες

Ωραία λοιπόν. Τώρα πλέον ο εισαγγελέας Τζαννακάκης - όχι ο ίδιος προσωπικά, αλλά ό,τι και αυτός αντιπροσωπεύει - μπορεί να αισθάνεται περήφανος. Η αντίληψη που πρεσβεύει δικαιώθηκε. Οι αδέκαστοι δικαστές έκριναν ότι τέσσερις μαθητές είναι περίπου εγκληματίες, γιατί επέλεξαν το δρόμο της κατάληψης του σχολείου τους, προκειμένου να πιέσουν για λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα.

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει σε καταδίκες εργατών - απεργών. Τώρα βάζουν χέρι και στους μαθητές, κι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο θα μοιάζει φυσιολογική η καταδίκη κάποιου βρέφους γιατί τόλμησε να κλάψει ζητώντας το γάλα του. Υπερβολή; Οχι κύριοι δικαστές. Ολη αυτή η στεγνή - στυγνή νομολαγνία δεν μπορεί να βγάλει σε καλό.

Ενα παιδί, ακόμα και στην υπερβολή της πράξης του είναι παιδί. Κι αυτό δε δίνει άλλοθι σε καταστάσεις, ίσως απαράδεκτες για μια κοινωνία ανθρώπων και όχι ζώων. Απλώς προσπαθεί να πει, κύριοι δικαστές, πως δεν μπορείτε να εξαντλείτε τη νομομάθειά σας σ' ένα μαθητή, την ώρα που επιτρέπεις σε έναν εφοπλιστή να σκοτώνει καθημερινά τους εργάτες του. Θα πεις, βέβαια, πως δεν υπάρχει νόμος που να χαρακτηρίζει έγκλημα το ξεζούμισμα του εργάτη. Σωστά. Γι' αυτό και η μόνη πραγματική λύση είναι η ανατροπή αυτού του συστήματος που δεν επιτρέπει να υπάρχει τέτοιος νόμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ