Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EUROSTAT: Νέα βουτιά της τάξης του 2,1% σημείωσε η ελληνική βιομηχανική παραγωγή κατά το τρίμηνο Σεπτέμβρη - Νοέμβρη 1994 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 1993, που ήταν και η μεγαλύτερη μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ, μετά από την Ιταλία (+πν 2,2%). Αυτό προκύπτει από το σχετικό δελτίο της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, Eurostat, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Από τις υπόλοιπες χώρες η βιομηχανική παραγωγή της Δανίας σημείωσε πτώση κατά 1,2%, της Πορτογαλίας κατά 0,8%, ενώ σχετική αύξηση σημείωσε ο δείκτης της Ισπανίας (0,1%), της Γαλλίας (0,4%), της Βρετανίας (0,5%) και της Γερμανίας (0,7%). Ο κοινοτικός μέσος όρος σημείωσε αύξηση κατά 0,3%.

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ: Δύο μεγάλες εκτάσεις συνολικά 560 στρεμμάτων στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας Κομοτηνής και Ξάνθης μεταβιβάζονται από την ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ "ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ" ΑΕ στο ίδρυμα Παλιννοστούντων (ΕΙΥΑΠΟΕ), ύστερα από συμφωνία μεταξύ του διοικητή της Κτηματικής Τράπεζας Ε. Κουλουμπή και του προέδρου του Ιδρύματος Γ. Ιακώβου. Αυτό ανακοινώθηκε χτες από τη θυγατρική εταιρία της Κτηματικής Τράπεζας ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, που είναι ο φορέας της πραγμάτωσης των έργων στις δύο αυτές ζώνες Ενεργού Πολεοδομίας. Τις σχετικές συμβάσεις υπέγραψαν χτες εκ μέρους της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ η αντιπρόεδρος - διευθύνουσα σύμβουλος Κ. Δαγκλή και εκ μέρους του Ιδρύματος ο πρόεδρος Γ. Ιακώβου.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ: Παρατείνεται μέχρι τις 31 Μάρτη 1995 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επιχειρηματικών σχεδίων στις διατάξεις του άρθρου 23α του Ν.1892/90, καθώς και των αιτήσεων υπαγωγής σχεδίων ειδικών επενδύσεων στις διατάξεις του άρθρου 23β του ίδιου νόμου, που έληγε κανονικά στις 28 Φλεβάρη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Χρ. Ροκόφυλλου, η παράταση δόθηκε λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από υποψήφιους επενδυτές για την υποβολή επιχειρηματικών σχεδίων, λόγω της ιδιαιτερότητας των σχετικών επενδύσεων και διότι ήδη έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Βιομηχανίας σχετικά αιτήματα από τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε η ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, εταιρεία του ομίλου ALFA Τραπέζης Πίστεως, που ως γνωστό διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται ακίνητα ιδιοκτησίας της και τρίτων και παρέχει συμβουλές επί συναφών θεμάτων. Στη χτεσινή ανακοίνωση, που εξέδωσε η εταιρία, αναγράφονται τα ονόματα της σύνθεσης του νέου ΔΣ. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Σ. Καραθανάσης και αντιπρόεδρος ο Δ. Κατσικής. Στη θέση των συμβούλων είναι: ο Ι. Αθανασόπουλος, ο Κ. Αναγνωστόπουλος, ο Γ. Αρβανίτης, ο Β. Βαλατσός, ο Θ. Κορκόντζελος, ο Γ. Λέκκας και ο Θ. Σαξώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ