Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Τα θύματα των ισλαμιστών

ΑΛΓΕΡΙ.-

Με ανακοίνωσή της στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Ελ Ανσάρ", η οργάνωση "Ενοπλη Ισλαμική Ομάδα" ανέλαβε, χτες, την ευθύνη για τις τελευταίες δολοφονίες Αλγερινών διανοουμένων και 6 Τυνήσιων αστυνομικών.

Σύμφωνα με το κείμενο, οι μαχητές της "Ενοπλης Ισλαμικής Ομάδας" αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Αζεντίν Μεντζουμπί, της προέδρου της Βερβερικής Ενωσης γυναικών Ναμπίλα Τζανίν και του προέδρου της Ενωσης Φοιτητών Αμπντελαχφίντ Σαφιντ. Η "Ενοπλη Ισλαμική Ομάδα" ανακοίνωσε ότι ευθύνεται και για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε πριν από μία εβδομάδα, στα σύνορα της Αλγερίας με την Τυνησία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 6 Τυνήσιοι μεθοριακοί φύλακες.

Στο μεταξύ, δολοφονήθηκε από άγνωστους ενόπλους, το Σάββατο, ο 45χρονος Μοχάμεντ Ιντρένμουιχ, διορισμένος δήμαρχος, από την κυβέρνηση, πόλης στην περιοχή της Καμπυλίας, όπου κατοικούν Βερβέροι. Μέχρι και χτες αργά το βράδυ καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη της δολοφονικής αυτής επίθεσης, αν και οι αλγερινές αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι υπεύθυνοι για τη δολοφονία αυτή είναι οι φανατικοί μουσουλμάνοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ