Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ: Ο αγοραστής είναι υποχρεωμένος να καταβάλει το φόρο υπεραξίας από τη μεταβίβαση εταιρικού μεριδίου ή την πώληση ολόκληρης της επιχείρησης. Αυτό αναφέρεται σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την οποία δημοσιοποίησε χτες το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα η γνωμοδότηση αναφέρει ότι υποχρέωση για την παρακράτηση φόρου για την ωφέλεια που θα προκύψει από τη μεταβίβαση εταιρικού μεριδίου ή ολόκληρης της επιχείρησης μαζί με τα άυλα στοιχεία αυτής, έχει ο αγοραστής.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ξεκίνησαν χτες στην Αθήνα υπό ελληνική προεδρία οι εργασίες της 2ης Συνάντησης της Ομάδας Εργασίας για την Ενέργεια, της Οικονομικής Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Βιομηχανίας και του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού Κ. Σημίτη, ενώ την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο γενικός γραμματέας Ενέργειας, Α. Μαντέλης. Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από στελέχη του υπουργείου Βιομηχανίας, συνεπικουρούμενα από στελέχη των ΔΕΗ, ΔΕΠ και ΚΑΠΕ, ενώ θα παρευρίσκονται και στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Οικονομίας.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Τη διανομή μίας δωρεάν μετοχής για κάθε δέκα παλιές, ανακοίνωσε η εταιρία ΣΑΡΑΝΤΗΣ, μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 16ης Φλεβάρη που ενέκρινε την κεφαλαιοποίηση της υπεραξίας ακινήτων, αξίας 46.250.000 δρχ. Η διανομή των δωρεάν μετοχών θα ξεκινήσει την Τρίτη 21 Φλεβάρη. Οι παλιές μετοχές θα αντικατασταθούν με ανώνυμα αποθετήρια έγγραφα, ενώ η διαπραγμάτευση των τίτλων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από τις 21/2 θα γίνεται μόνο με αυτά. Οι τελευταίες προβλέψεις της εταιρίας για τον απολογισμό του 1994, είναι ότι οι πωλήσεις έφτασαν τα 7,3 δισ. δρχ. και τα κέρδη τα 900 εκατ. δρχ.

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: Νέο κατάστημα της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης λειτούργησε στα Τρίκαλα, από τις 16 Φλεβάρη, στο κέντρο της πόλης στην οδό Ασκληπιού 32. Αυτό αναφέρει το χτεσινό Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε η τράπεζα. Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο διευθυντής δικτύου της τράπεζας Δ. Χατζηκαλλινικίδης, ο διευθυντής του καταστήματος Ι. Μόσχοβος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Ε. Σίμος, ενώ παρέστησαν οι αρχές του νομού και πολλοί επιχειρηματίες.

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ: Ανοιγμα στο Βορειοελλαδικό χώρο πραγματοποιεί η ασφαλιστική εταιρία "Αστήρ", με τη δημιουργία και λειτουργία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ζωής Βορείου Ελλάδος. Σε ανακοίνωσή της η εταιρία "Αστήρ", αναφέρει ακόμη ότι για το συγκεκριμένο άνοιγμα μετέβη στη Θεσσαλονίκη ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Τρ. Λυσσιμάχου επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου ανωτέρων στελεχών της "Αστήρ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ