Παρασκευή 24 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλιμάκωση του αγώνα στο ΜΕΤΡΟ

Σε νέες, ακόμα πιο δυναμικές, κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ Αθήνας, απορρίπτοντας την πρόταση της εργοδοσίας για αυξήσεις 5+5%

Με την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ στην πρόταση της εργοδοσίας για αυξήσεις 5+5% στα καταβαλλόμενα, εκτός κι αν μέχρι την 1η Μάρτη - ημέρα 24ωρης απεργίας των οικοδόμων - κάνει άλλη πρόταση που θα προσεγγίζει τη δική τους. Η διοίκηση της κοινοπραξίας, τους είπε ότι θα κάνει νέα πρόταση την επόμενη βδομάδα.Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις 15% για μισθούς μέχρι 300 χιλ. δραχμές, 12% για υψηλότερους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας, σε αντίθεση με τη διοίκηση της κοινοπραξίας του έργου, που αρχικά σκόπευε να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας στα ισχνά (4+4%) επίπεδα της ΕΓΣΣΕ!

Η εργοδοσία άλλαξε θέση μετά την πρώτη κινητοποίηση των εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και πάλι οι προτάσεις της δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές. Στο μεταξύ το παρασωματείο - προσπαθώντας να υπονομεύσει τον αγώνα τους - ζήτησε προσφυγή στη διαιτησία, ενώ η Ομοσπονδία Χειριστών διαπραγματεύεται ξεχωριστά αυξήσεις 6+7% που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταλήξουν πάλι στην πρόταση της κοινοπραξίας.

"Γάλλοι - Γερμανοί εδώ δεν είναι Αφρική",ήταν ένα από τα συνθήματα των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πορείας τους από την πλατεία Αττικής, που ήταν συγκεντρωμένοι, μέχρι τα γραφεία της κοινοπραξίας στο εργοτάξιο Σεπολίων. "Δεν το βάζουμε κάτω, το παρελθόν έχει δείξει ότι με τον αγώνα μας μπορούμε να πετύχουμε και έτσι θα συνεχίσουμε",είπε ο πρόεδρος του παραρτήματος ΜΕΤΡΟ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Γ. Συνοδινός,απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, πριν την πορεία, ενώ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Κ. Κερασουνλής,σημείωσε ότι η αποφασιστικότητα, η μαζικότητα και η ενότητα του αγώνα τους θα καθορίσει τη στάση της εργοδοσίας και κατήγγειλε την τακτική του παρασωματείου, χαρακτηρίζοντας τις παρεμβάσεις του "εμπόδια που θα ξεπεραστούν".

Η αστυνομική παρουσία ήταν κι αυτή τη φορά αισθητή, αλλά μετά την αντίδραση των εργαζομένων απομακρύνθηκαν οι δύο κλούβες που έσπευσαν να "περιφρουρήσουν" την κινητοποίησή τους.

Την 1η Μάρτη οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των οικοδόμων και θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους. Ηδη προειδοποίησαν την εταιρία πως από την 1η Μάρτη και μετά θα απαιτούν επιπλέον και τα χαμένα μεροκάματα των απεργιών που θα κάνουν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ