Παρασκευή 24 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ EXPRESS - "ΠΟΡΤΑ - ΠΟΡΤΑ"
Αντιδρούν στην καταστροφή των ΕΛΤΑ!

Απεργία και συγκέντρωση στο ΚΔΑ χτες. Αρνείται η διοίκηση την αναβάθμιση των πιο κερδοφόρων υπηρεσιών του Ταχυδρομείου. Τις διαλύουν προς όφελος των ιδιωτών, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Υπεκφυγές και αόριστες δεσμεύσεις εισέπραξαν από τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή των ΕΛΤΑ, Θ. Παπακώστα,οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες EXPRESS και "Πόρτα - Πόρτα", οι οποίοι πραγματοποίησαν χτες, με καθολική επιτυχία, 24ωρη προειδοποιητική απεργία και συγκέντρωση στο Κέντρο Διανομής Αθηνών. Είχε προηγηθεί η άρνηση του γενικού διευθυντή Α. Μαντά,να τους δεχτεί, γιατί όπως είπε δεν είναι ενημερωμένος για τα αιτήματά τους!

Ο αναπληρωτής γενικός, Θ. Παπακώστας, αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση για το κύριο αίτημα των εργαζομένων, που είναι η αναδιοργάνωση και στελέχωση των παραπάνω υπηρεσιών, ενώ υποσχέθηκε ότι θα γίνουν προσπάθειες να μετατεθούν από τις υπηρεσίες αυτές σε άλλα τμήματα όσοι εργαζόμενοι έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις που ορίζει η συλλογική σύμβαση εργασίας τους (ΣΣΕ). Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη ΣΣΕ του '89, οι εργαζόμενοι στα τμήματα αυτά μετά την πάροδο τεσσάρων ετών θα πρέπει υποχρεωτικά να μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες του Οργανισμού, εξαιτίας των δυσμενών εργασιακών συνθηκών.

"Καταπατούν τις συλλογικές συμβάσεις. Ολοι είμαστε εδώ πάνω από 7 χρόνια. Δουλεύουμε κάτω από άθλιες συνθήκες, πάνω στα μηχανάκια με κρύο, βροχή ή καύσωνα. Υπάρχει φοβερή εντατικοποίηση. Από τη μια αυξάνεται η δουλιά και από την άλλη μειώνεται το προσωπικό με αποτέλεσμα λόγω του άγχους να βγει η δουλιά, να γίνονται συχνά ατυχήματα. Ολοι έχουμε στο ενεργητικό μας πάνω από 10 πτώσεις από τα μηχανάκια και κατάγματα ή σπασίματα των χεριών και των ποδιών" θα μας πουν αγανακτισμένα οι εργαζόμενοι και θα συμπληρώσουν: "Υπάρχει φοβερή τρομοκρατία. Με μια φασιστική εγκύκλιο μας απαγορεύουν να μιλάμε στους δημοσιογράφους. Ηδη ένας συνάδελφος από άλλο τμήμα επειδή τόλμησε να μιλήσει στον Τύπο, τον τιμώρησαν με 30 μέρες στέρηση μεροκάματου". Για ευνόητους λοιπόν λόγους, δε δημοσιεύονται τα ονόματα των εργαζόμενων που μίλησαν στο "Ρ".

"Οι υπηρεσίες "Πόρτα - Πόρτα" και EXPRESS είναι το πιο κερδοφόρο κομμάτι του ταχυδρομείου. Από την πρώτη χρονιά λειτουργίας είχε 300% απόδοση των επενδύσεων. Και όμως έχουν συρρικνωθεί εσκεμμένα ή από ανικανότητα κατά 60% με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος ο χώρος στις ανάλογες ιδιωτικές εταιρίες", θα μας πει ο Μ. Τσαγκαράκης,πρόεδρος του σωματείου ταχυδρόμων.

Μετά τη συνάντηση ο Β. Βήττος,μέλος του ΔΣ του σωματείου, δήλωσε στην εφημερίδα μας: "Θεωρούμε τη συνάντηση άκαρπη. Η υπόσχεση ότι θα ολοκληρωθεί η μετάθεση είναι υπεκφυγή και ουσιαστικά συνεχίζεται η καταπάτηση της σύμβασης. Μάλιστα η άρνησή του να κάνει οποιαδήποτε συζήτηση για το μέγα πρόβλημα που είναι η επάνδρωση και υποστήριξη των υπηρεσιών, επιβεβαιώνει ότι είναι η πολιτική επιλογή τους η διάλυση των υπηρεσιών αυτών προς όφελος των ιδιωτικών εταιριών που λυμαίνονται το χώρο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ