Παρασκευή 21 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Επιλογές
Μουσικο-θεατρικά «ταξίδια»
  • Το έργο του Σαίξπηρ «Η στρίγκλα που έγινε αρνάκι» παρουσιάζει ο Θίασος 2000, σήμερα (9.30μμ), στο θέατρο «Αννα Συνοδινού», στο Βύρωνα, σε μετάφραση Κ. Καρθαίου και σκηνοθεσία Ζαχαρία Ρόχα. Παίζουν: Μαίρη Βιδάλη, Ζ. Ρόχας, Γ. Μάζης, Κ. Μαλκότσης κ.ά.
  • Αύριο (9.30μμ) στον ίδιο χώρο θα τραγουδήσει ο βαρύτονος Λούης Μανίκας, με τη συνοδεία της Μίκι Χασιμότο, στο πιάνο.
  • Φωνές γυναικών, τη Δευτέρα (9.30μμ), στη Σκιά των Βράχων, στο Βύρωνα, όπου η Αναστασία Μουτσάτσου και η Μαρίνα Σκιαδαρέση επιδίδονται σε ένα γοητευτικό μελωδικό «ταξίδι».
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας παρουσιάζει, τη Δευτέρα (9.15μμ) στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, το έργο «Σινάνης» του Δ. Βυζαντίου, σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη και μουσική Δημήτρη Λέκκα. Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Παύλος Χαϊκάλης, Αντώνης Ξένος κ.ά.
  • Ενα μοναδικό ρεσιτάλ θα δώσει ο διάσημος Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι τη Δευτέρα (9μμ), στο Ηρώδειο. Τον συνοδεύει η Ορχήστρα του Λυρικού Θεάτρου Κάλιαρι, υπό τη διεύθυνση του διάσημου μαέστρου Λορίν Μάαζελ. Συμμετέχει η σοπράνο Λουτσία Ματσαρία.
  • Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Αμφιάρεια 2000», αύριο, στον κεντρικό χώρο των εκδηλώσεων, στις παλιές φυλακές Ωρωπού, θα δώσει συναυλία ο Διονύσης Σαββόπουλος. Την Κυριακή, στον προαύλιο χώρο του Αμφιαρείου (Κάλαμος) η Μαρία Φαραντούρη και η πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου θα παρουσιάσουν το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Η Βεατρίκη στην οδό μηδέν», σε ποίηση Δ. Καρατζά. Παράλληλα, θα υπάρχει και εικαστικό δρώμενο, σε σκηνοθεσία του Νίκου Τζιώτη, με συμμετοχή της ηθοποιού Ανέζας Παπαδοπούλου.
  • Συνεχίζεται το μελωδικό ταξίδι των Θάνου Μικρούτσικου - Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Κρήτη, με ένα πρόγραμμα που απαρτίζεται από τραγούδια της «Θάλασσας στη σκάλα» και άλλες σημαντικές δημιουργίες της κοινής και ανεξάρτητης πορείας του. Σήμερα, οι δύο καλλιτέχνες θα δώσουν συναυλία στο Ρέθυμνο και την Κυριακή στο Ηράκλειο.
  • Στο 1ο Δημοτικό Πάρκο Αγ. Παρασκευής (Τέρμα Γραβιάς) τραγουδά σήμερα (10.30μμ) η Μελίνα Τανάγρη, παρουσιάζοντας κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο της «Κόντρα καρδιά» και παλιότερα τραγούδια.
  • Το Φολκλορικό Μπαλέτο του Εθνικού Πολιτιστικού Ινστιτούτου Παναμά θα εμφανιστεί αύριο (9μμ), στο Αττικό Θέατρο (Αττικό Αλσος). Είσοδος ελεύθερη.
  • Στην πλατεία Ηρώων, στο Μαρούσι, δίνουν τη Δευτέρα (9μμ) συναυλία ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Ο Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι τραγουδά τη Δευτέρα, στο Ηρώδειο
Ο Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι τραγουδά τη Δευτέρα, στο Ηρώδειο
Στους ήχους των κρουστών είναι «παραδομένη» από χτες η Λευκάδα. Στο κηποθέατρο «Α. Σικελιανός» πραγματοποιείται μέχρι και την Κυριακή το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών», με τη συμμετοχή του Drumming and Percussion School του Νίκου Τουλιάτου και πολλών Ελλήνων και ξένων σολίστ. Ανάμεσά τους οι Μικέλε Βούρκιο, Λε Κουάν Νιν, Γκούντερ Ζόμερ, Πέτρος Κούρτης, Α. Παππάς κ.ά. Ενα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που στηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας ο «902».

Σήμερα, στον Ορμο Μαραθόκαμπου, στη Σάμο, θα δώσει συναυλία ο Νότης Μαυρουδής με τους Θεοδοσία Στίγκα (τραγούδι) και Παναγιώτη Μάργαρη (κιθάρα), στο πλαίσιο του «4ου Φεστιβάλ Μανώλης Καλομοίρης». Θ' ακολουθήσει, αύριο (9μμ) το ρεσιτάλ του περίφημου Γαλλοκαναδού πιανίστα Αλέν Λεφέβρ, στο Θέατρο Πυθαγορείου, με έργα Μπαχ, Λιστ, Βάγκνερ και Λεφέβρ. Ο πιανίστας την Κυριακή θα παρουσιάσει σε συναυλία τους νέους πιανίστες, που συμμετείχαν σε σεμινάριο που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες.

Αφιερωμένο στην τζαζ, κλασική και σύγχρονη, είναι το τριήμερο, που διοργανώνεται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, στο Λόφο της Σάνης, στη Χαλκιδική. Σήμερα (9.30μμ), φιλοξενείται ο θρυλικός μπασίστας Ρέι Μπράουν με το τρίο του, ενώ η αυριανή βραδιά ανήκει στον καταξιωμένο πιανίστα Τζάκι Τέρασον και στον συνθέτη - βιμπραφωνίστα Στέφον Χάρις και το κουαρτέτο του. Την παράδοση της Ελα Φιτζέραλντ συνεχίζει η Ντι Ντι Μπριτζγουότερ, που με το τρίο της θα εμφανιστεί την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ