Τρίτη 28 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΝΕΟΙ
Εξαιρετικά χαμηλή συμμετοχή

Οι γυναίκες και οι νέοι εργαζόμενοι, αποτελούν δύο κατηγορίες που τα ποσοστά συμμετοχής τους στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Ανάμεσα στους συνδικαλισμένους εργαζόμενους μόλις το 23,6% είναι γυναίκες, ενώ στις γραμμές των συνδικάτων οι ηλικίες από 16 έως 24 ετών είναι... σπάνιο είδος, αφού το αντίστοιχο ποσοστό είναι 10,6%!

Ελάχιστοι (3,2%) νέοι είναι συνολικά μέλη σωματείων στο χώρο εργασίας τους, ενώ λίγο πιο ανεβασμένο είναι το ποσοστό (5,3%) των νέων που συνδικαλίζονται σε κλαδικά σωματεία.

Οι γυναίκες σε ποσοστό 76,4% μένουν έξω από τα συνδικάτα. Στο χώρο εργασίας τους είναι συνδικαλισμένες σε ποσοστό 10,2%, ενώ σχεδόν το ίδιο ποσοστό παρατηρείται και στις κλαδικές οργανώσεις (10,5%).

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως παρά την απομάκρυνσή τους από το συνδικαλιστικό κίνημα, νέοι και γυναίκες δηλώνουν σήμερα αντίθετοι με την εφαρμοζόμενοι κυβερνητική πολιτική σε ποσοστό 70,9% και 74,9% αντίστοιχα. Επίσης το 76,8% των νέων και το 77,5% των γυναικών, πιστεύουν πως οι απεργιακοί αγώνες είναι - στον ένα ή τον άλλο βαθμό - αποτελεσματικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ