Τρίτη 7 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Ιστορική πρόκριση

Η Βουλιαγμένη στους 4 του Κυπέλλου ΛΕΝ αποκλείοντας την ιταλική Φλωρεντία

Ραντεβού με την ιστορία της είχε το Σάββατο στη Φλωρεντία η ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης, η οποία προκρίθηκε στους "4" του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου "Λεν Τρόφι". Η ομάδα του Χοσέ Μπράσκο Κατά μπορεί να ηττήθηκε από τη Φλωρεντία με 9-8 αλλά το πλεονέκτημα των 2 γκολ στο πρώτο παιχνίδι (7-5 υπέρ του ΝΟΒ) αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από χρυσό. Η Βουλιαγμένη γίνεται η τρίτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται στην ημιτελική φάση του "Λεν Τρόφι" μετά τον Εθνικό το 1981 και την Πάτρα το 1992. Ας σημειωθεί τέλος ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα προκρίνεται σε βάρος ιταλικής.

Η Βουλιαγμένη με καταπληκτική άμυνα ήταν πάντα κοντά στο σκορ. Τα εφτάλεπτα του παιχνιδιού ήταν: 2-3, 3-3, 3-0, 1-2. Τα γκολ της Βουλιαγμένης πέτυχαν: Δήμου 3, Αφρουδάκης 2, Μαυρωτάς 1, Πρωταπαππάς 1, Λοράντος 1. Στην κλήρωση των ημιτελικών που θα γίνει σήμερα εκτός της Βουλιαγμένης θα μετέχουν η Μπαρτσελόνα που απέκλεισε την ιταλική Σαβόνα καθώς και αυτοί που θα προκριθούν από τις συναντήσεις Γιαντράν (Κροατ.) - Φερεντσβάρος (Ουγγ.) (7 - 13 το Απαιχνίδι) και Βαζούτας (Ουγγ.) - Πριμόργιε (Κροατ.) (8 - 7 το Α παιχνίδι).

Μόνη πρώτη η Χίος

Πιο καλή η μοναξιά τραγουδούν από το Σάββατο το απόγευμα οι παίκτες της Χίου που νίκησαν στην έδρα τους την Πάτρα με 13-12 και έμειναν μόνοι πρώτοι και αήττητοι. Στο άλλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής η Γλυφάδα επιβλήθηκε του πρωταθλητή Εθνικού με 10-7.

Αναλυτικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα στην Α1 ήταν: Κέρκυρα - Χανιά 11-8, ΟΦΘ - ΚΟΠΙ 7-7, Ηλυσιακός - Ηρακλής 13-6. Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Η βαθμολογία: Χίος 8, Πάτρα 6, Βουλιαγμένη 5, Εθνικός 5, Ολυμπιακός 4, Γλυφάδα 4, Κέρκυρα 4, Ηλυσιακός 4, ΟΦΘ 2, Χανιά 2, ΚΟΠΙ 1, Ηρακλής 0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ