Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ 84-79
Με ψηλά το κεφάλι

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε στόματα και το δρόμο σε εμφύλιο Ολυμπιακού - ΠΑΟ

Νίκησε ο ΠΑΟΚ τη Σκαβολίνι με 84 - 79 (43 - 36) και τα πανηγύρια αντί στο Λευκό Πύργο στήθηκαν στην Αθήνα. Οι παίκτες του "δικεφάλου" παίζοντας για το φιλότιμο και την ιστορία τους κατάφεραν να αποτρέψουν έναν... εμφύλιο Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στην ημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και να αποχαιρετίσουν τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Ο Παναθηναϊκός ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο σημερινό παιχνίδι με τη Ρεάλ, καταλαμβάνει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του Α ομίλου.

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας ψυχωμένα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έκοψε τα φτερά των Ιταλών, που ήθελαν τη νίκη. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, πήρε την πρωτοπορία στο σκορ, δείχνοντας ότι δεν ήταν διατεθειμένος να επιτρέψει να εμπλακεί το όνομά του σε κουτσομπολιά. Με κορυφαίους τον Σάβιτς στο Α ημίχρονο και τους Πρέλιεβιτς, Μπουντούρη, Κόρφα στην επανάληψη, κράτησε τη νίκη. Για να πούμε και τα σύκα σύκα, οι Ιταλοί δεν άξιζαν καλύτερη θέση από την τέταρτη στην οποία θα τερματίσουν. Ηταν απ' τις χειρότερες που πέρασαν από το "Αλεξάνδρειο" και δε δικαιολόγησε την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα που κατείχε μέχρι χτες. Στη συνέχεια, εκτός απροόπτου, τους περιμένει η γαλλική Λιμόζ, έτοιμη να τους κλείσει το δρόμο για το φάιναλ φορ της Σαραγόσα.

ΠΑΟΚ: Μαματζιόλας 4, Γιαννούλης 2, Μπουντούρης 16 (2), Πρέλιεβιτς 18 (2), Στογιάκοβιτς 8, Μπαλογιάννης 3 (1), Κόρφας 7 (1), Γαλακτερός 4, Σάβιτς 19 (1), Ρεντζιάς 3.

ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ: Πιέρι 9 (1), Καλμπίνι, Μανίφικο 10, Γκάρετ 23, Γκέινς 18, Πανίτσι 10, Ρίβα 9 (2), Κόστα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ