Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2
"Ματ" του Λίμπρεχτς

Με ηγέτη τον αναστημένο Ιβιτς οι "ερυθρόλευκοι", πιο διαβασμένοι, πήραν μια δίκαιη νίκη

O Ιλια Ιβιτς από χτες άρχισε την... απόσβεση του ποσού που δαπανήθηκε για τη μεταγραφή του από τον Ερυθρό Αστέρα! Ο Σέρβος "μάγος της ντρίμπλας" πήρε τον Ολυμπιακό στις "πλάτες" του και τον οδήγησε με δυο γκολ στην επικράτηση με 2 - 1 επί του Παναθηναϊκού. Τώρα η ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης φέρνει τους "ερυθρόλευκους" να έχουν το πάνω... πόδι στην υπόθεση πρόκριση. Ο αγώνας ήταν διαφήμιση για το ποδόσφαιρο από όλες τις πλευρές. Και οι δυο ομάδες σε "φόρμα", ένας διαιτητής χάρμα ιδέσθαι, ο Βασίλης Νικάκης, αλλά και η σχετικά κόσμια αντίδραση των 45.000 φιλάθλων είναι αναμφίβολα ένα σκηνική που βοηθά το ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στον αγωνιστικό τομέα ο Τάις Λίμπρεχτς πήρε την... ταυτότητα του Χουάν Ραμόν Ρότσα που είχε την... έμπνευση να ξεκινήσει τον αγώνα χωρίς ασφυκτικά μαν του μαν, και αυτό το πλήρωσε πολύ ακριβά. Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης έγινε... έρμαιο στις εκπληκτικές επινοήσεις του Ιβιτς και βρέθηκε στο ημίχρονο δυο γκολ πίσω. Στην επανάληψη οι "πράσινοι" πήραν τα ηνία του αγώνα, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν το σκορ με τον Μάρκο. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό μέχρι το τέλος και έτσι έφτασε στην πολύτιμη νίκη.

Από το νικητή ο Ιβιτς με τα δυο γκολ χρίζεται αυτόματα η μορφή του αγώνα. Ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Κολιτσιδάκη και με το περίτεχνο στιλ του κέρδισε το θαυμασμό όλων. Πολύ καλή απόδοση είχαν επίσης οι Καραταφιδης, Τσαλουχίδης, Καραπιάλης και Νταμπίζας. Από τον Παναθηναϊκό κορυφαίος ο Γιώργος Καπουράνης, ενώ ακολούθησαν οι Καλιτζάκης, Μάρκος. Οι Βαζέχα, Μπορέλι "πνίγηκαν" από το ασφυκτικό πρεσάρισμα των Νταμπίζα και Τσαλουχίδη αντίστοιχα.

Ο διαιτησία του Βασίλη Νικάκη χωρίς ίχνος υπερβολής ήταν παγκοσμίου επιπέδου. Ετρεξε περισσότερο και από τους... παίκτες και δίκαια θεωρείται σαν μία από τις κορυφαίες σφυρίχτρες στην Ευρώπη. Καλό θα ήταν οι συνάδελφοί του να μελετήσουν το βίντεο του αγώνα για να πάρουν δωρεάν μαθήματα. "Κιτρίνισε" τους: Πασσαλή, Ιβιτς, Καραταφιδη, Χαντζίδη, Καραπιάλη, Νιόπλια.

Το φιλμ του αγώνα

6: Ο Γεωργιάδης προ κενής εστίας σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

19: σουτ "κεραυνός" του Καπουράνη από τριάντα μέτρα στο οριζόντιο δοκάρι του Τοχούρογλου.

26: σουτ Βαζέχα, έξοχη απόκρουση Τοχούρογλου.

32: σέντρα Καραταφιδη από αριστερά, κεφαλιά Ιβιτς 0 - 1.

40: ατομική προσπάθεια Ιβιτς ένα - δύο με Καραταφιδη, κοντινό πλασέ του Σέρβου, 0 - 2.

53: σουτ Δώνη, ασθενής απόκρουση Τοχούρογλου.

63: μακρινό σουτ Δώνη, ασταθής απόκρουση Τοχούρογλου από κοντά ο Μάρκος 2 - 1.

72: σουτ Γεωργιάδη στο ρίζα του δεξιού δοκαριού του Ολυμπιακού.

74: μακρινό βολέ Καλατζή, μόλις άουτ.

76: σουτ Γεωργιάδη, μόλις άουτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑ+ΔΚΙΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (66' Χριστοδούλου), Νιόπλιας (46' Δώνης), Βαζέχα, Μάρκος, Καπουράνης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τοχούρογλου, Χαντζίδης, Παχατουρίδης, Νταμπίζας, Καραταφιδης, Τσαλουχίδης, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, Πασσαλής (73' Καλατζής), Καραπιάλης(83' Μαρινάκης), Ιβιτς.

Ανδρέας ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ