Σάββατο 25 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Μέρα "μνήμης"

ΑΕΚ - Σπόρτιγκ και Απόλλωνας - Πανιώνιος, τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής που ξεχωρίζουν

Πράγματα και θαύματα συνέβησαν στην αντίστοιχη αγωνιστική του Α γύρου. Να τη θυμούνται άραγε οι παίκτες των ομάδων, ή στον αθλητισμό δεν υπάρχει ρεβάνς; Εχουμε λοιπόν και λέμε. Ο Σπόρτιγκ νίκησε στα Πατήσια την ΑΕΚ με 94 - 74, υποχρεώνοντας τον Βλ. Τζούροβιτς να ομολογήσει ότι η ομάδα του είναι υποψήφια για υποβιβασμό και να βάλλει ευθέως εναντίον των παικτών του. "Ολοι μου λένε ότι είναι κακοί οι ξένοι παίκτες μου, αλλά εγώ βλέπω ότι δεν έχω Ελληνες", δήλωσε. Τρεις μέρες αργότερα, η ΑΕΚ άλλαζε ξένο και ο Μπλάκμαν πήρε τη θέση του Μπάροους.

Τον Ολυμπιακό φιλοξενούν οι Αμπελόκηποι. Να θυμούνται άραγε οι παίκτες του Γ. Καλαφατάκη ότι έχασαν στον πρώτο γύρο με το εντυπωσιακό 129 - 69; Σίγουρα πάντως έχουν υπόψη τους τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν οι Πειραιώτες και την κόπωση των παικτών του Ιωαννίδη.

Γεννητούρια είχαν χτες στη Ν. Σμύρνη. Η σύζυγος του Ντ. Ιβκοβιτς έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, γεγονός που γιορτάστηκε δεόντως. Οσο για την αποστολή στην Πάτρα όπου τους περιμένει ο Απόλλωνας, οι παίκτες του Πανιωνίου θυμούνται ασφαλώς ότι οι Πατρινοί έκαναν την έκπληξη στον Α γύρο νικώντας στη Ν. Σμύρνη με 79 - 69.

Φορτωμένος αναμνήσεις επέστρεψε ο Ηρακλής από την Ισπανία, αλλά πριν καλάκαλά φτάσουν οι παίκτες στα σπίτια τους, καλούνται να συγκεντρωθούν στο Ιβανώφειο για τον αγώνα με το Παγκράτι. Θεωρητικά το παιχνίδι είναι εύκολο για την ομάδα του Σούμποτιτς, αλλά λίγο η κούραση, λίγο ο τραυματισμός του Ζντοβτς, δίνουν το δικαίωμα στην ομάδα του Σπ. Φώσκολου να ελπίζει.

Τον Αρη φιλοξενεί η Δάφνη και το τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Μπ. Γιάνκοβιτς, τον οποίο κάλεσε η διοίκηση του συλλόγου να παρευρεθεί στο γήπεδο. Ο Σέρβος δεν αρνήθηκε την πρόσκληση, αλλά μια μικρή αδιαθεσία ίσως δεν του επιτρέψει να κάνει πράξη τη θέλησή του.

Οι φήμες για πιθανή προσφυγή του Πρέλιεβιτς στην επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών πληθαίνουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι με τη Λάρισα είναι μια καινούρια αρχή.

Χωρίς τον τιμωρημένο Στ. Βράνκοβιτς, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί αύριο το Περιστέρι. Οι "πράσινοι" δεν ξεχνούν την ήττα στη δεύτερη φάση του κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο, παιχνίδι που πυροδότησε εξελίξεις θετικές όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, για το σύλλογο.

Α 1Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(19η αγωνιστική)

Μόσχος17.00: ΑΕΚ - Σπόρτιγκ (Πιτσίλκας - Κουκουλεκίδης)

Απόλλωνα17.00: Απόλλωνας Π. - Πανιώνιος (Βιδάλης - Τσούλης)

Ιβανώφειο 17.00: Ηρακλής - Παγκράτι (Σπυρίδωνος - Αρβανιτίδης)

Δάφνης17.00: Δάφνη - Αρης (Κορομηλάς - Καρούσης)

Μετς18.45: Αμπελόκηποι - Ολυμπιακός (Βορεάδης - Μουζάκης)

Αλεξάνδρειο 17.00: ΠΑΟΚ - Λάρισα (Γιοχαλής - Ακελ)

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Γλυφάδας18.45: Παναθηναϊκός - Περιστέρι (Παπαδημητρίου - Σταύρου) Α 2Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(18ηαγωνιστική)

Μίλωνα17.30: Μίλωνας - Πειραϊκός

Μίκρας17.30: Νέστορας - Δημόκριτος

Ιωνικού 16.00: Ιωνικός Ν. Φ. - Κομοτηνή

Πανελληνίου 17.30: Πανελλήνιος - ΜΕΝΤ

Αλεξάνδρειο 20.00: Φίλιππος - Ηράκλειο

Νίκαιας 17.30: Ιωνικός Ν. - Ηλυσιακός

Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Α

Παπάγου 18.45: Παπάγου - Εσπερος

ΑΕΘΝΙΚΗΚΑΤΗΓΟΡΙΑΓΥΝΑΙΚΩΝ

(18ηαγωνιστική)

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Παναθηναϊκού12.00: Παναθηναϊκός - Αρης

Μετς12.00: Παγκράτι - Θρίαμβος

Ρέστειο 12.00: Π. Φάληρο - Ολυμπιακός Β.

Α. Λιοσίων12.00: Σπόρτιγκ - Κομοτηνή

Ν. Αλικαρνασσού 12.00: Ηρόδοτος - Ακαδημία

Αλεξάνδρειο 12.00: ΜΕΝΤ - Αστέρας Εξ.

Κοντοπεύκου 12.00: Αγ. Παρασκευή - Καλαμαριά


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ