Κυριακή 26 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελασσόνα - Αιτωλοακαρνανία δίνουν τον τόνο

Τον αγωνιστικό τόνο στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των καπνοπαραγωγών, αύριο, δίνουν οι αγρότες της Ελασσόνας στη Θεσσαλία και της Αιτωλοακαρνανίας. Τόσο για τους καπνοπαραγωγούς της Ελασσόνας, όσο και της Αιτωλοακαρνανίας η αυριανή κινητοποίηση αποτελεί μια κλιμάκωση στον αγώνα που άρχισαν εδώ και πολύ καιρό πραγματοποιώντας πολλές ενημερωτικές συσκέψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ομως, η κυβέρνηση, δέσμια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις επιλογές της οποίας υποτάσσεται, δε θέλησε να αντιδράσει και αδιαφορεί να πάρει τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται για τη στήριξη του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών και της καλλιέργειας καπνού. Γι' αυτό και οι καπνοπαραγωγοί εντείνουν τον αγώνα τους.

Στην Ελασσόνα οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τα τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, που θα τα παρατάξουν στην άκρη των δρόμων σε τρία σημεία: Στο μικρό Ελευθεροχώρι στο ύψος της γέφυρας, στη νέα εθνική οδό Λάρισας - Ελασσόνας, κοντά στην Τσαριτσάνη, και στην παλιά εθνική οδό Λάρισας - Ελασσόνας, στο ύψος της γέφυρας στο Μεσοχώρι. Συλλαλητήριο - συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν και οι καπνοπαραγωγοί του Νομού Τρικάλων αύριο το πρωί, στην κεντρική πλατεία.

Τέλος, στην Αιτωλοακαρνανία οι καπνοπαραγωγοί κλιμακώνοντας τον αγώνα τους, αποφάσισαν να συγκεντρωθούν, αύριο το πρωί, με τα αγροτικά τους μηχανήματα στη γέφυρα του Αχελώου. Αμέριστη είναι η συμπαράσταση και η στήριξη των μαζικών φορέων της περιοχής στους καπνοπαραγωγούς. Εκτός των άλλων, το ΕΚ Αγρινίου έχει κηρύξει για αύριο Δευτέρα στάση εργασίας και ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε να κλείσουν τα καταστήματα σε ένδειξη συμπαράστασης στους καπνοπαραγωγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ