Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ακυρη η απόλυση συνδικαλιστή

Ακυρη κρίθηκε η πρόσφατη απόλυση του Η. Οικονομόπουλου,προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων της τράπεζας American Express,από το τριτοβάθμιο διατραπεζικό πειθαρχικό συμβούλιο που συνεδρίασε χτες.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, με το σκεπτικό ότι η τράπεζα δεν τήρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόλυση, αλλά και επειδή δεν ευσταθούν οι λόγοι που επικαλέστηκε για να την πραγματοποιήσει. Το τριτοβάθμιο όργανο αποτελείται από τρία μέλη, εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας, της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και της ΟΤΟΕ.

Οι εργαζόμενοι της τράπεζας, που πραγματοποιούσαν διαδοχικές 48ωρες απεργίες από την προηγούμενη Παρασκευή - με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης, αλλά και τη ματαίωση σχεδίων της εργοδοσίας για αναδιαρθρώσεις με μείωση προσωπικού - αποφάσισαν χτες σε γενική συνέλευση, να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στο συμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα της Τράπεζας Κρήτης.Η ΟΤΟΕ ζητά να γίνει διαχειριστικός έλεγχος για την περίοδο από το 1989 μέχρι σήμερα - με καταλογισμό ευθυνών, αν υπάρχουν - και έναρξη διαλόγου για την κατάθεση στη Βουλή σχετικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Η ΕΣΑΚ Τραπεζών ζήτησε να τοποθετηθεί η ΟΤΟΕ υπέρ της παραμονής της τράπεζας στο δημόσιο και ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης για διάσπαση της τράπεζας, ώστε να πουληθεί σε ιδιώτες το "υγειές" τμήμα της, αλλά η πλειοψηφία απέφυγε να τοποθετηθεί πάνω σε αυτό.

Αποφασίστηκε ακόμα, να επέμβει η ΟΤΟΕ στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι η εργοδοσία προσπαθεί να παρέμβει στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου Υπαλλήλων στην Τράπεζα Πίστεως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ