Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τους πιέζουν οι άνεργοι της Εύβοιας

Διυπουργική σύσκεψη προχτές στην Χαριλάου Τρικούπη, χωρίς όμως αποτέλεσμα

Με τη συμμετοχή 5 υπουργών (Εθνικής Οικονομίας, Εργασίας, Βιομηχανίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Γεωργίας) έγινε προχτές σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να εξετασθεί το θέμα της ανεργίας στη Βορειοκεντρική Εύβοια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη οργανισμών, καθώς τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη νομαρχία, τους δήμους και τις κοινότητες της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν αποφασίστηκε η λήψη κανενός μέτρου, ενώ η όλη διαδικασία θα επαναληφθεί σε 15 περίπου μέρες. Στη νέα σύσκεψη οι συμμετέχοντες υπουργοί αναμένεται να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την περιοχή. Διευκρινίστηκε πάντως ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές για την επαναλειτουργία των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής (Σκαλιστήρης, Παπαστρατής) οπότε δε θα πραγματοποιηθεί και σχετικός διαγωνισμός! Να σημειώσουμε πως η παραπάνω εκτίμηση έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις τελευταίες δηλώσεις για τα εργοστάσια της Β. Κ. Εύβοιας, του αναπληρωτή υπουργού Βιομηχανίας, Χρ. Ροκόφυλλου, που υποστήριξε ότι "σύντομα θα προκηρυχτεί επιτυχημένος διαγωνισμός".

Το αποτέλεσμα της σύσκεψης, κάθε άλλο παρά ικανοποίησε πάντως τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, που βλέπουν να απομακρύνεται η δυνατότητα επαναλειτουργίας εργοστασιακών μονάδων. Παράλληλα μεγάλες είναι οι πιέσεις από τους άνεργους που ολοένα και χειροτερεύει η θέση τους. Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, η μη ύπαρξη συγκεκριμένων δεσμεύσεων, προκαλεί έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις που θα οξυνθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ