Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΝΔΥΣΗΣ
Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις

Στο 4+σν4% "κόλλησαν" οι εργοδοτικές οργανώσεις

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης(ΟΕΚΙΔΕ), εξαιτίας της απαράδεκτης τακτικής των εργοδοτικών οργανώσεων.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, "η ταχτική των εργοδοτικών οργανώσεων κάθε χρόνο είναι απαράδεκτη και βέβαια χρησιμοποιούν κατά κόρον την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τα χαμηλά ποσοστά του 4+σν4%, που υπέγραψε η ΓΣΕΕ, χωρίς να πάρει υπόψη τους εργαζόμενους και δυσκολεύοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων για τις κλαδικές συμβάσεις".Τα κύρια αιτήματα της ΟΕΚΙΔΕ είναι: Αυξήσεις 15% και μια επιπλέον τριετία, με ποσοστό 10%. Υπολογισμός των επιδομάτων στα βασικά ημερομίσθια. Βρεφονηπιακό επίδομα 10% για κάθε παιδί. Αύξηση κατά 50% του επιδόματος της ετήσιας άδειας. Δύο 15νθήμερες άδειες στους σπουδαστές στις εξετάσεις. Και τέλος 15 λεπτά διάλειμμα για όλους τους εργαζόμενους.

Η ΟΕΚΙΔΕ, σημειώνεται στην ανακοίνωση, θεωρεί ότι τα ποσοστά αύξησης (4+σν4%) που προτείνουν οι εργοδότες δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα από το χαμένο εισόδημα των εργαζομένων, γι' αυτό αποφάσισε: Να προσανατολιστεί σε 24ωρη απεργία στο τέλος του Μάρτη. Πρόγραμμα δράσης με συγκεκριμένες περιοδείες κατά περιφέρεια ή κατά χώρο δουλιάς. Σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου. Προσφυγή στον ΟΜΕΔ, κατά πλειοψηφία.

Καλούμε τους εργαζόμενους, καταλήγει η ανακοίνωση, να βρίσκονται σε ετοιμότητα και τονίζει ότι η συμμετοχή και η αποφασιστικότητα όλων θα είναι καθοριστική για μεγαλύτερη πίεση και καλύτερες συμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ