Πέμπτη 9 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Πιο έντονη η προοπτική εκλογών

ΡΩΜΗ.-

Ουσιαστική δέσμευση, να παραιτηθεί ως το τέλος Απρίλη, ανέλαβε ο Ιταλός πρωθυπουργός Λαμπέρτο Ντίνι, προκειμένου να πείσει τις δυνάμεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό και τις άλλες μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να πραγματοποιήσει η κυβέρνησή του.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες πριν την ψήφιση από τη Γερουσία του προϋπολογισμού, ο Ντίνι ζήτησε από τη "Συμμαχία για την Ελευθερία" του Μπερλουσκόνι να άρει τις επιφυλάξεις της και να υπερψηφίσει το σχέδιο του προϋπολογισμού, ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην ίδια ανακοίνωση, διαβεβαιώνεται ότι το σχεδιαζόμενο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τις συντάξεις θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο στις αρχές Απρίλη και θα εγκριθεί ως το τέλος του ίδιου μήνα.

Η ανακοίνωση του Ντίνι υπαινίσσεται παραίτηση της κυβέρνησής του στο τέλος του Απρίλη, αφού ως τότε ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι θα έχει ολοκληρώσει τα βασικά σημεία του έργου που έχει αναλάβει. Αυτή η παραίτηση της κυβέρνησης θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως έχει ζητήσει επίμονα ο Μπερλουσκόνι.

Στη Γερουσία, ο Ντίνι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του 325 βουλευτών, αλλά στην 630μελή Βουλή, ένα "όχι" του Μπερλουσκόνι θα ήταν αρκετό να απορριφθεί ο προϋπολογισμός.

Ο Ντίνι υποχώρησε και στο αίτημα του Μπερλουσκόνι να επισπεύσει τη δημοσίευση του τριετούς οικονομικού προγράμματος που προβλεπόταν για τις 15 Μάη.

"Ανεξάρτητα από τους λόγους, η πρόθεση που έχει εκφραστεί από τη "Συμμαχία για την Ελευθερία" να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, έχει χαρακτηριστεί, κυρίως στο εξωτερικό, ως αδυναμία της Ιταλίας να χειριστεί το δημόσιο έλλειμμά της... ακόμα χειρότερα, φάνηκε ότι οι πολιτικές δυνάμεις είναι ανίκανες να καταλάβουν, γιατί πρέπει να συνενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν μια δραματικά επείγουσα κατάσταση", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ντίνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ