Παρασκευή 10 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΝΟΜΟΙ: Κυρώθηκε με το νόμο 2294,που ψηφίστηκε από τη Βουλή και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 42/ τεύχος Α/24 - 2 - 94), η συμφωνία μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, που αφορά την προώθηση και αμοιβαία προστασία των επενδύσεων.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ: Καταργείται με Πράξη Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, το ειδικό καθεστώς εξαγωγής συναλλάγματος που ίσχυε για τις τεχνικές εταιρίες που αναλαμβάνουν έργα στο εξωτερικό. Στο εξής οι εταιρίες αυτές θα υπόκεινται στις διατάξεις που ισχύουν για τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που συναλλάσσονται με χώρες του εξωτερικού. Θα μπορούν δηλαδή να διαθέτουν το τίμημα σε συνάλλαγμα που εισπράττουν από πωλήσεις αγαθών ή παροχή υπηρεσιών, για την κάλυψη κάθε μορφής δαπάνης, να τοποθετούν τα χρήματά τους σε ακίνητα ή κινητές αξίες, ή να τα τοποθετούν σε λογαριασμούς συναλλάγματος στην Ελλάδα.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Διήμερο με θέμα "Νέοι προσανατολισμοί και τοπικά προϊόντα" διοργανώνεται στην Καλαμάτα αύριο και μεθαύριο 10 και 11 Μάρτη, με στόχο την ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων της περιφέρειας για τις δυνατότητες που παρουσιάζουν οι αγορές της περιοχής Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα πάρουν μέρος με εισηγήσεις τους, ο πρόεδρος του ΟΠΕ και οι εμπορικοί σύμβουλοι των χωρών Ρωσίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

ΗΜΕΡΙΔΕΣ: Ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Παρουσίαση του Προγράμματος RETEX" διοργανώνουν ο ΣΕΒ και η ΕΤΒΑ, την Τρίτη 14 Μάρτη, στο αμφιθέατρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών στις 3.30 μ.μ. Στο RETEX μπορούν να συμμετάσχουν όλες σχεδόν οι βιομηχανικές επιχειρήσεις των οποίων οι παραγωγικές μονάδες είναι εγκατεστημένες σε έναν ή περισσότερους από τους 42 επιλέξιμους - για το πρόγραμμα - νομούς της Ελλάδας. Επίσης μπορούν να συμμετάσχουν κλαδικοί φορείς, χρηματοπιστωτικοί και επενδυτικοί οργανισμοί, σύμβουλοι και οργανισμοί κατάρτισης. Η καταληκτική ημερομηνία για την τρέχουσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων, είναι η 29η Μάρτη 1995.

ΕΝΔΥΜΑ: Την αποκλειστική αντιπροσώπευση και διάθεση στην ελληνική αγορά των υφασμάτων από τους γνωστούς οίκους μόδας GIORGIO ARMANI, VALENTINO, UNGARO, ανέλαβε ο όμιλος επιχειρήσεων ΤΣΑΝΤΙΛΗ. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης, η πώληση των υφασμάτων για την άνοιξη - καλοκαίρι 1995, ξεκίνησε ήδη από τα τρία καταστήματα ΤΣΑΝΤΙΛΗ. Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, ο όμιλος διαθέτει στην εσωτερική αγορά έτοιμα ενδύματα επώνυμων οίκων μόδας του εξωτερικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ