Παρασκευή 10 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 15ης Μάρτη

Σε πανελλαδικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Μάρτη, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που οργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ. Αυτό ανακοίνωσαν από κοινού χτες οι παραπάνω Ομοσπονδίες, μετά από κοινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν αντιπρόσωποί τους.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα καίρια προβλήματα των κλάδων, που συνοψίζονται:

  • Στη διατήρηση του 35% που διέλυσε κάθε συλλογική προσπάθεια.
  • Στα "αντικειμενικά κριτήρια" με τα οποία τους φορολογούν για εισοδήματα που ποτέ δεν πραγματοποίησαν.
  • Στον κίνδυνο να τους καθορίζει η Εφορία τον τρόπο υπολογισμού του κόστους μιας οικοδομής και όχι ο άγριος και εξοντωτικός ανταγωνισμός.

Επίσης, οι αντιπρόσωποι των οργανώσεων αυτών διαμαρτύρονται για τη διάταξη της ΝΔ, που τους μετέβαλε σε οργανώσεις "β κατηγορίας" στα πλαίσια της ΓΣΕΒΕΕ, παρά τη ρητή δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης ότι θα την καταργήσει.

Οι έμποροι Πειραιά

Η εφαρμογή των "αντικειμενικών" κριτηρίων στη φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξυπηρετεί και συμπίπτει με τις επιδιώξεις των πολυεθνικών εμπορικών γιγάντων, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει στο βίαιο αφανισμό τους. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, ο οποίος διαμαρτύρεται για ασάφειες στην εφαρμογή του φορολογικού νόμου, οι οποίες πλήττουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικότερα επισημαίνεται ότι με τον τρόπο ερμηνείας των αποθηκευτικών χώρων, που δίνεται από ερμηνευτική εγκύκλιο, εγκυμονεί ο κίνδυνος βοηθητικοί χώροι, που βρίσκονται σε υπόγεια, πατάρια ή σε ιδιαίτερα συνορεύοντα δωμάτια, να μη χαρακτηριστούν αποθηκευτικοί. Προβληματισμός επίσης επισημαίνεται και για τις προϋποθέσεις οι οποίες ορίζονται, προκειμένου μία επιχείρηση να χαρακτηριστεί ως αδρανής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ