Κυριακή 12 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Αυτή η πολιτική δεν πάει άλλο

Στην Καβάλα, με τριήμερο κλείσιμο των καταστημάτων, περνά η σκυτάλη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων την Τρίτη, ενώ σήμερα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις στη Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης

Αυτή η πολιτική δεν πάει άλλο, διαδηλώνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι όλης της χώρας, μπροστά στο φορομπηχτικό νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που κάνει όλο και πιο ασφυκτικό το αδιέξοδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και στην άνευ όρων εξάπλωση των πολυεθνικών πολυκαταστημάτων, που σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό γύρω από τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ετσι, η μια μετά την άλλη οι πόλεις μπαίνουν στο χορό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, καθώς οι ΕΒΕ δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν μέχρι να δικαιωθούν, κόντρα στην επίθεση που δέχονται από την πολιτική μονόπλευρης λιτότητας. Αξιοσημείωτη είναι η μαζικότητα των κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή μικρομεσαίων απ' όλες τις παρατάξεις, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι η πολιτική λιτότητας και η επίθεση ενάντια στους ΕΒΕ δεν ξεχωρίζει συνδικαλιστικά χρώματα, αλλά πλήττει όλους στον ίδιο βαθμό και η απειλή του αφανισμού κρέμεται σαν "δαμόκλειος σπάθη" πάνω από τα κεφάλια των μικρομεσαίων εμπόρων και επαγγελματιών βιοτεχνών, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση. Στην απειλή αυτή, οι ΕΒΕ απαντούν ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Το δυναμικό ξεκίνημα έγινε από την Κέρκυρα την περασμένη Τρίτη, όταν δύο χιλιάδες ΕΒΕ δήλωσαν αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι την τελική τους δικαίωση. Η συγκέντρωση συνοδεύτηκε από κλείσιμο των καταστημάτων και κατάληψη της Νομαρχίας της Κέρκυρας, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, μετά και από την ανένδοτη στάση του υφυπουργού Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλου στα αιτήματα της ΣΕΑ - ΕΒΕ του νησιού, που τον επισκέφτηκε την Πέμπτη.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παραλαμβάνουν σήμερα η Λάρισα και το Ηράκλειο, όπου οι συγκεντρώσεις συνοδεύονται και από κλείσιμο των καταστημάτων. Ενώ, οι τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα θα αποφασίσουν για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους. Ηδη η ΣΕΑ της Λάρισας έχει αποφασίσει γενικό κλείσιμο των καταστημάτων και των βιοτεχνιών για δύο μέρες μέσα στο Μάρτη και συμβολική παράδοση των κλειδιών στη Νομαρχία.

Ακολουθούν αποφασισμένοι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι ΕΒΕ της Καβάλας, με συγκέντρωση μεθαύριο Τρίτη και γενικό κλείσιμο των καταστημάτων τους για τρεις μέρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και κατάληψη της Νομαρχίας Καβάλας.

Την Τετάρτη, εν μέσω των εξελίξεων και των μηνυμάτων που φτάνουν απ' όλη την Ελλάδα από τους μαζικούς και ενωτικούς αγώνες των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, θα συνεδριάσει η ΣΕΑ στην Αθήνα, προκειμένου να καθορίσει την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων, με αίτημα το πανελλαδικό κλείσιμο των βιοτεχνιών και καταστημάτων.

Μ. Ζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατεβάζουμε τα ρολά στις 13 Οκτώβρη! (2008-10-11 00:00:00.0)
"Στο δρόμο του αγώνα" (1997-10-21 00:00:00.0)
Αγωνιστική ενότητα για δικαίωση των αιτημάτων (1997-02-12 00:00:00.0)
Ο αγώνας δε σταματάει στο πανελλαδικό κλείσιμο (1997-02-08 00:00:00.0)
Μόνο ο μαζικός αγώνας θα φέρει τη λύση στα προβλήματα (1996-12-05 00:00:00.0)
Ξανακλείνουν τα μαγαζιά στις 10 και 11 Μάη (1995-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ