Πέμπτη 16 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά στους δρόμους οι καθαρίστριες

Συγκέντρωση και πορεία αύριο

Συγκέντρωση στο ΕΚΑστις 11 το πρωί και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων,διεκδικώντας την άμεση αλλαγή του εργασιακού τους καθεστώτος.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενες θεωρούνται "εργολάβοι", υπογράφουν σύμβαση έργου κάθε Σεπτέμβρη με τον εκάστοτε διευθυντή του σχολείου και τρεις μήνες κάθε χρόνο παραμένουν άνεργες. Αποτέλεσμα αυτού του εργασιακού καθεστώτος είναι να στερούνται κάθε δικαιώματος, που έχουν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, όπως δώρα, άδειες, οικογενειακά επιδόματα, καθώς και επιδόματος ανεργίας. Οι μισθοί τους αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας και κυμαίνονται μεταξύ των 50.000 και 60.000 δραχμών.

Οι πολύχρονοι αγώνες των καθαριστριών έφεραν τα πρώτα μικρά έστω θετικά αποτελέσματα. Πέτυχαν μετά από πέντε χρόνια να πάρουν φέτος για πρώτη φορά αυξήσεις και συγκεκριμένα 10% από 1η Γενάρη και 15% από 1η Απρίλη, που όμως δε λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα.

Ταυτόχρονα μετά τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις τους, ανάγκασαν τον υπουργό Προεδρίας να δεσμευτεί ότι θα προωθήσει την επίλυση του δίκαιου αιτήματός τους, υποσχόμενος συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενες είναι αποφασισμένες να επιβάλλουν με τους αγώνες τους την υλοποίηση αυτών των υποσχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ